Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Θα δούμε τη Χίο στα λευκά;

Τι μας φέρνει η νέα κακοκαιρία με το όνομα "Σοφία"
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει... Κι από αύριο (3/2) έρχεται το «πολικό εξπρές» να μας κάνει να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα κι αφορούν στις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε......
Ο «Ραφαήλ»... κάθεται στον πάγκο και δίνει τη θέση του στην «Σοφία», η οποία έρχεται αγριεμένη να σαρώσει όλη την επικράτεια!

Ο καιρός αλλάζει άρδην και το ψύχος θα είναι κυριολεκτικά πολικό. Οι θερμοκρασίες που θα γνωρίσει η χώρα, έχουν να την «επισκεφθούν» σχεδόν 30 χρόνια και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιόνια ακόμα και στα νησιά! Οι παραλίες εν ολίγοις, θα ντυθούν στα λευκά!

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα «σαρώσουν» ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη κάνουν το σκηνικό άκρως χειμερινό.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Σ' όλες αυτές τις περιοχές, οι νιφάδες θα φτάσουν στα πεδινά, ακόμα και στις ακρογιαλιές.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Από την Πέμπτη και έπειτα και ειδικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής το ψύχος θα είναι έντονο σχεδόν σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε πολλά από τα νησιά των Επτανήσων αλλά και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Προφανώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν πολύ κάτω από το μηδέν. Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, από την Παρασκευή και μετά, θα υπάρξουν ορεινές περιοχές που η ελάχιστη θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους -17 βαθμούς Κελσίου! 

Χιόνια και στα νησιά

Μετά την Πέμπτη φαίνεται ότι και πολλά από τα νησιά του Ιονίου αλλά και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου