Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας: Τέλος στις χερόγραφες λίστες αναμονής

Οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ πλέον θα βρίσκουν κρεβάτι με ένα κλικ χάρη στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα.....

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ένα από τα πιο νευραλγικά και κρίσιμα πεδία του ΕΣΥ: από τις χειρόγραφες λίστες αναμονής ασθενών και δήλωσης των κενών κρεβατιών στις ΜΕΘ που τηρεί σήμερα το ΕΚΑΒ, οι ΜΕΘ ετοιμάζονται για την μετάβασή τους στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και την εποχή της ηλεκτρονικής αποτύπωσης ασθενών και κλινών, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, η οποία ανέλαβε να σχεδιάσει το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ΜΕΘ στο ΕΣΥ πάνω στην πεπατημένη του συστήματος για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εάν δεν υπάρξει απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η εκκίνηση για την ηλεκτρονική εποχή των ΜΕΘ θα δοθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το ΕΚΕΠΥ θα διαχειρίζεται τις 231 κλίνες ΜΕΘ που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής (ανεπτυγμένες με εξοπλισμό αλλά χωρίς προσωπικό για να τις λειτουργήσει υπάρχουν άλλες 25).

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρώνει σε ειδική ηλεκτρονική βάση τα δεδομένα για τους ασθενείς και τις διαθέσιμες κλίνες με τα οποία θα το τροφοδοτούν αδιαλλείπτως οι γιατροί που θα ορίσει κάθε ΜΕΘ. Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με την υλοποίηση αυτής της εφαρμογής εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα επιτευχθεί μέσω αυτής καλύτερη διαχείριση των κρεβατιών ΜΕΘ, με ωφελούμενους τους ασθενείς που χρειάζονται τις Εντατικές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου