Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πέρασε από τα σύνορα με τα Σκόπια με μια αρχαία προτομή και ηρωίνη

Ο 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε σημαντική ποσότητα ηρωίνης και μια αρχαία χάλκινη προτομή.....

Από αφύλακτο σημείο της μεθορίου με τα Σκόπια πέρασε στην χώρα το βράδυ της Τρίτης ένας 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε σημαντική ποσότητα ηρωίνης και μια αρχαία χάλκινη προτομή, προφανώς με σκοπό να τα πουλήσει σε εγχώρια κυκλώματα ναρκωτικών και αρχαιοκαπηλίας αντίστοιχα! 

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν τον 36χρονο να κινείται σε μια περιοχή του Κιλκίς, τον ακινητοποίησαν και, κατά τον έλεγχο που του έκαναν, ανακάλυψαν στην κατοχή του μία συσκευασία που περιείχε 436 γραμμάρια ηρωίνης και την χάλκινη προτομή ανδρός, η οποία εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Ο 36χρονος δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα και διαπιστώθηκε ότι του είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Έτσι, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κιλκίς στον οποίο παραπέμφθηκε, του απήγγειλε κατηγορίες για εισαγωγή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί αλλοδαπών.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου