Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Είδηση «βόμβα»: Ο Τραμπ έδωσε προσωπική εντολή στον Κοέν να πει ψέματα στο Κογκρέσο για το deal του με τη Μόσχα!

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Buzzfeed, o Αμερικανός μπορεί να εξαναγκασθεί σε παραίτηση ή ακόμα και να διωχθεί.....

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έδωσε προσωπική εντολή στον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κοέν, να πει ψέματα στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τα σχέδια του να ανεγείρει έναν «Πύργο Τραμπ» στη Μόσχα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ «βόμβα» του Buzzfeed, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από τον στενό κύκλο της έρευνας, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον προσωπικό του δικηγόρο να καταθέσει ψευδώς ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρότζεκτ στη Ρωσία ολοκληρώθηκαν μήνες νωρίτερα από την πραγματική τους λήξη. 

Έτσι, ο Κοέν κατέθεσε επίσημα στο FBI και επιτροπές του Κογκρέσου ότι οι συζητήσεις τελείωσαν τον Ιανουάριο του 2016, ενώ στην πραγματικότητα κράτησαν μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. 

Σύμφωνα με το Buzzfeed, το γεγονός ότι κατέθεσε ψευδώς μετά από ρητή εντολή του Αμερικανού προέδρου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μάικλ Κοέν στον ειδικό ανακριτή του FBI Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά τους τελευταίους μήνες τους δεσμούς που συνδέουν τον Τραμπ με τη Μόσχα.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Buzzfeed, πρόκειται για μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τον Τραμπ, αφού για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται να ευθύνεται άμεσα για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, δίνοντας εντολή σε υφιστάμενό του να ψευδορκήσει για προσωπικές του υποθέσεις.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ο Τραμπ είχε υποστηρίξει με ενθουσιασμό το σχέδιο του Κοέν να επισκεφθεί τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, προκειμένου να γνωρίσει προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να του ζητήσει να επισπεύσει τα σχέδια ανέγερσης του Πύργου.

«Κανόνισέ το» είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Τραμπ στον δικηγόρο του. 

Το ταξίδι δεν συνέβη ποτέ και ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τα πάντα ώστε να «σβήσει» όλα τα ίχνη του πρότζεκτ, διατυμπανίζοντας συνεχώς ότι δεν είχε ποτέ συμφέροντα στη Ρωσία ούτε σχεδίαζε επενδύσεις στην χώρα του Πούτιν. 

Το ρεπορτάζ βόμβα του Buzzfeed έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ, με πολλούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές να ζητούν την αποπομπή και την δίωξη του Αμερικανού προέδρου. 

«Αν ο Μάλερ έχει όντως πηγές που επιβεβαιώνουν ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στον Κοέν να πει ψέματα στο Κογκρέσο, πρέπει να το μάθουμε όσον τον δυνατόν πιο γρήγορα. Ο ειδικός ανακριτής πρέπει να συνεχίσει την έρευνά του αλλά έφτασε η στιγμή να δείξει τα χαρτιά του στο Κογκρέσο, προτού είναι πολύ αργά για να κάνουμε κάτι» δήλωσε ο Κρις Μέρφι. 

Ο Χοακίν Κάστρο, Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Τέξας, δήλωσε ότι αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ «o Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί και έπειτα να του ασκηθεί δίωξη».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου