Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Γερμανία: Η Die Linke επιβεβαιώνει ότι πολιτικοί της δέχτηκαν επίθεση χάκερ

Όλα τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, εκτός από το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), επηρεάστηκαν από την επίθεση - Η ταυτότητα των χάκερ και τα κίνητρά τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά....

Πολιτικοί του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) στη Γερμανία βρίσκονται μεταξύ αυτών που επλήγησαν από περιστατικό που σημειώθηκε με επίθεση χάκερ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αυτού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Ντίτμαρ Μπαρτς, ο επικεφαλής των βουλευτών της Αριστεράς στην κάτω βουλή βρίσκεται μεταξύ αυτών που επλήγησαν.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι χάκερ ανήρτησαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών από τα μεγάλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών πιστωτικών καρτών και αριθμών κινητών τηλεφώνων.

Στα δεδομένα αυτά, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε λογαριασμό στο Twitter, περιλαμβάνονται διευθύνσεις, προσωπικές επιστολές και αντίγραφα ταυτοτήτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το δημόσιο γερμανικό δίκτυο, το οποίο επικαλέστηκε το θυγατρικό του δίκτυο RBB.

Όλα τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, εκτός από το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), επηρεάστηκαν. Η ταυτότητα των χάκερ και τα κίνητρά τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου