Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Οινούσσες: Τουρκικές Ακταιωροί Παραβιάζουν Κατά Βούληση Τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα

Μπροστά στα μάτια πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι παραβιάζουν κατά βούληση την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή των Οινουσσών γνωρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί παρά να καλεί τις τουρκικές ακταιωρούς να απομακρυνθούν από την ελληνική χωρική θάλασσα.........

Εδώ και μερικές ώρες, ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη, δύο τουρκικές ακταιωροί παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Οινουσσών. Η κανονιοφόρος «Αήττητος» του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος του Λιμενικού καλούν τα τουρκικά σκάφη να απομακρυνθούν από την περιοχή εξηγώντας ότι βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και οι τουρκικές ακταιωροί απομακρύνονται για λίγο αλλά επιστρέφουν και πάλι κοντά στις ελληνικές ακτές στις Οινούσσες συνεχίζοντας τις προκλήσεις και αγνοώντας τις ελληνικές προειδοποιήσεις.

Κι όλα αυτά ενώ στην θαλάσσια περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα νοτίως των Οινουσσών πλέει το γαλλικό πολεμικό πλοίο L'adroit το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Το γαλλικόπολεμικόπλοίο περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή και οι Τούρκοι ξεσαλώνουν...Προφανώς όμως για την τουρκική πλευρά η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι ένα δεδομένο προς εκμετάλλευση, αφού στην Άγκυρα θεωρούν ότι οι αμφισβητήσεις τους απλώς καταγράφονται από τις συμμαχικές δυνάμεις και έτσι δημιουργείται προηγούμενο για την προώθηση των αναθεωρητικών τους απόψεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου