Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Στα ΚΕΠ Οι Αιτήσεις Για Αποζημίωση Για Τις Καταστροφές Σε ΒΙΑΛ Και Καλλιέργειες

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η συγκέντρωση των αιτήσεων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους σε καλλιέργειες κ.λπ. από τους πρόσφυγες......

Σε συνέχεια της κατάθεσης του εξώδικου από τον Δήμο Χίου για τη ΒΙΑΛ, οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες καλούνται να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για αποζημίωση στα κατά τόπους ΚΕΠ. Τις αιτήσεις θα συγκεντρώσει και θα αξιολογήσει  επιτροπή που ήδη βρίσκεται υπό σύσταση, εξηγεί ο δήμαρχος Χίου.
"Θα συγκροτηθεί μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με την επεξεργασία των αιτήσεων που θα συγκεντρωθούν ώστε να στοιχειοθετηθούν τα αιτήματά μας, που θα κατατεθούν προς την κεντρική εξουσία, μιας και ζημιές λόγω εξεγέρσεως ή διαρκούς κινήσεως μεταναστών έχουν εντοπισθεί μόνο στη Χίο και τη Μυτιλήνη".
Πρώτα η συγκέντρωση μετά η διαλογή
Σε πρώτο στάδιο και σε αυτήν τη φάση, ξεκινά η συγκέντρωση των αιτήσεων και παράλληλα ορίζονται τα μέλη της επιτροπής με εκπροσώπηση σε αυτήν όλων των συνδυασμών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η διαλογή.
"Σε κάθε χωριό οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν αιτήσεις και αναφορές στο ΚΕΠ και η επιτροπή θα τις κοιτάξει ώστε να κατευθυνθούν είτε προς είδη αποζημιώσεων που υφίστανται, είτε στην απαίτηση νέων αποζημιώσεων από το κράτος. Η επιτροπή δεν θα έχει διαχειριστικό ρόλο, αλλά κατευθυντικό για τη διαχείριση από εκεί και μετά", σημειώνει ο Μ. Βουρνούς προσπαθώντας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που δίνεται με βάση το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους κατοίκους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου