Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Να Αποτρέψει Η Κυβέρνηση Την Γιγάντωση Της «ΑΒ Βασιλόπουλος», Ζητά Το Επιμελητήριο

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ
Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδη απευθύνεται με επιστολή του το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χίου, αναφορικά με το ζήτημα της πρόθεσης της εταιρίας «Α.Β. Βασιλόπουλος» να προχωρήσει στην δημιουργία «Cash and Carry» καταστήματος στη Χίο, θέτοντας στο περιθώριο της τοπικής οικονομίας δεκάδες μικρές επιχειρήσεις χονδρεμπορίου.....

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης αναφέρει τα παρακάτω στον Χιώτη βουλευτή:
 «Με παλαιότερο υπόμνημά μας σας έχουμε επιστήσει την προσοχή στην υπέρμετρη συγκέντρωση του λιανεμπορίου αλλά εσχάτως και του χονδρεμπορίου στη Χίο σε μεγάλες εγχώριες και πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων σε τέτοιο βαθμό που αποκτούν δεσπόζουσα θέση στην τοπική αγορά και θα έπρεπε , κατά την άποψή μας, να έχει ήδη παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το επόμενο διάστημα η επιχείρηση «ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» προτίθεται να ιδρύσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο κατάστημα –για τα δεδομένα της τοπικής οικονομίας- χονδρικής και λιανικής πώλησης στην περιοχή Αγ. Σπυρίδων , δεδομένο που θα οδηγήσει τις ντόπιες επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου σε οικονομικό μαρασμό ή ακόμη και «λουκέτο» με οδυνηρές συνέπειες για την τοπική οικονομία και τους εργαζόμενους σε αυτές.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί ή σχεδιάζετε να αναλάβετε,  ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
 Φέρνει και δικηγόρο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Επιμελητήριο Χίου έχει ήδη επικοινωνήσει με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με σκοπό να συμβουλευτεί ειδικό δικηγόρο, τον οποίο θα φέρει και στη Χίο για να προετοιμάσει τα επόμενα βήματα και τις αντιδράσεις που θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου