Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αδειάζει Η ΒΙΑΛ, Στον... Αυτόματο Οι Μετανάστες - Πρόσφυγες

Δήμαρχος Χίου: Απαράδεκτη απαξίωση της τοπικής κοινωνίας από τους Κυβερνώντες 
Υποτίθεται ότι με βάση το νόμο από αύριο οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Χίο στις 20 Μαρτίου, οπότε άλλαξαν και τα δεδομένα, κατ’ επιταγήν την Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία, εφ’ όσον έχουν υποβάλλει αίτημα πολιτικού ασύλου, θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι......

Τι ποιό λογικό να ζητά ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει ο πρώτος πολίτης του νησιού από τους Κυβερνώντες, που όμως εδώ και τρεις ημέρες δεν παρέχουν καμία ενημέρωση, κατά πως δηλώνει στην τηλεόραση της “Αλήθειας” ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, που μιλά για απαράδεκτη απαξίωση της τοπικής κοινωνίας που έχει σηκώσει στις πλάτες της το πρόβλημα.
Μάλιστα αυτά σκοπεύει να πει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε ακρόαση, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κο Καρβούνη.
Ο Δήμαρχος, επικαλούμενος ενημέρωση από πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ότι πιθανόν οι πρόσφυγες και μετανάστες να παραμείνουν στη ΒΙΑΛ για περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο των 25 ημερών.
Αλλά ακόμη και γι’ αυτό η Κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει, ενώ δείγμα έλλειψης φροντίδας και διάθεσης να λάβουν αποφάσεις, όπως είπε, είναι το έγγραφο που εστάλη στο δήμο ως απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλει, μετά τη φυγή των προσφύγων και μεταναστών από τη ΒΙΑΛ προκειμένου να καλυφθεί η τροφοδοσία όλων εκείνων που θα ‘πρεπε να είναι στο Κέντρο, αλλά λόγω των όσων ακολούθησαν είναι στη Σούδα και στο δημοτικό κτήριο του ΔΗΠΕΘΕ, αριθμός που υπερβαίνει τα 900 άτομα.
Έκπληκτος ο Δήμαρχος διάβασε την απάντηση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής ότι “δεν έχει την αρμοδιότητα για όλους τους καταυλισμούς”.
“Ας μας διευκρινίσουν τα εξής: Οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στη Σούδα, πού βρίσκονταν πριν από μερικές ημέρες; Ποιος είναι υπεύθυνος που δεν βρίσκονται στη ΒΙΑΛ; Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες;” ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς ο οποίος αναρωτήθηκε αν οι συνθήκες που διαμορφώνει η ελληνική Κυβέρνηση οφείλονται σε λάθος, αδυναμία, αφέλεια ή αν γίνονται επί τούτου.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου