Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Αποκλιμάκωση Της 'Εντασης Μέσω… Σμύρνης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ – DEMIRTAS ΚΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΧΙΟ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, αναλαμβάνοντας σαφή πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κ. Λαμπρινούδης μετέφερε στον Ekrem Demirtas την πρόθεση της Χίου να συνεχίσει τη συνεργασία και την προσπάθεια ειρηνικής συνύπαρξης με τη Σμύρνη ανεξάρτητα από το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Στ. Κάρμαντζη τις χαρακτήρισε ως προσωπικές.
Από την πλευρά του ο κ. Demirtas υπογράμμισε ότι η προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων που είχε ξεκινήσει επί δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος και των δύο πλευρών. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι παρά το τεταμένο κλίμα, από την πλευρά του δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη Χίο και το λαό της, που όπως είπε, έχει αποδείξει τη διάθεση για συνεργασία με τη γείτονα χώρα.
Μάλιστα το πρωί του Σαββάτου ο κ. Demirtas συνοδευόμενος από αντιπροσωπείας 50 ατόμων θα βρεθεί στη Χίο προκειμένου να αποδείξει κι έμπρακτα ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα στις σχέσεις μεταξύ Χίου και Σμύρνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου