Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Στα Προσεχώς Οι Ατομικές Συμβάσεις Στο "Σκυλίτσειο"

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Στο μεταίχμιο βρίσκονται οι διαδικασίες ς απαλλαγής των νοσοκομείων από τα ιδιωτικά συνεργεία στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης. Το διοικητικό συμβούλιο του "Σκυλίτσειου" έχει ενημερωθεί έγκαιρα και έχει αποφασίσει προς το παρόν  να εφαρμόσει στο ακέραιο  τις οδηγίες και προτροπές του υπουργείου, το οποίο στην εγκύκλιο του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 προτρέπει να απαλλαγεί  από τα συνεργεία και  να λειτουργήσει με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες  που απασχολούνται ή έχουν απασχοληθεί στις υπηρεσίες αυτές......

 Όμως υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν ακόμη  συγκεκριμένες επιλογές, τα συνεργεία θα  εργάζονται για κάποιο διάστημα ακόμη μέχρι να οριστικοποιηθούν τα δεδομένα. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων, ίσως η πιο σοβαρή είναι και ο αναμενόμενος ορισμός του νέου διοικητή και διοίκησης.
Η αναπληρώτρια διοικητής Ελένη Βουτιέρου δεν θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα για τη νέα διοίκηση. Θα ενημερώσει, θα καταθέσει τις προτάσεις της και  σωστά κατά την άποψη μας, θα δώσει τη δυνατότητα  στο νέο όργανο να επιλέξει την πρακτική με την οποία θα υλοποιηθεί η απόφαση της πολιτείας.
«Είχαμε ενημερωθεί από παλιότερα και προς το παρόν έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του υπουργείου και εξετάζουμε πως και πότε θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να πω ακόμη αν θα συνεργαστούμε ατομικά με  ιδιώτες, τα συνεργεία είναι ακόμη μέσα, έχουμε κάποιο χρόνο να δούμε τι θα κάνουμε. Είναι μια χρονοβόρα  διαδικασία και υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες. Ταυτόχρονα όμως είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία ορισμού του νέου διοικητή και  του διοικητικού συμβουλίου, που θα οριστούν σύντομα. Είναι θέμα ηθικής αρχής, δεν πρέπει να  δημιουργήσουμε τετελεσμένα στη νέα διοίκηση ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου