Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ν. Μηταράκης: «Η Κυβέρνηση Παρέδωσε Στην Τρόικα Τον ΦΠΑ Των Νησιών»

Επίθετη στην κυβέρνηση με φόντο την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά από 1η Ιουνίου εξαπολύει μέσα από επιστολή του προς το Επιμελητήριο Χίου ο Νότης Μηταράκης. Όπως σημειώνει ο ίδιος η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα δημιουργήσει επιπλέον ύφεση στην Χίο, θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα και θα συμβάλει στην αύξηση της ανεργίας.....

«Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση στην πράξη διατήρησε το καθεστώς, το οποίο επιβάλλεται από την ανάγκη προάσπισης της νησιωτικότητας. Όμως ο κ. Τσίπρας, στην σελίδα 3 της πρότασης του προς τους θεσμούς, την άνοιξη του 2015 παρέδωσε αυτό το καθεστώς και σε λίγες εβδομάδες θα νιώσουμε το αποτέλεσμα. Νομοθετώντας με την ίδια πρακτική που είδαμε πριν λίγες ημέρες για το θέμα της αναγκαστικότητας της ΕΜΧ.
Πρόσφατα κατέθεσα σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και από την απάντηση συμπέρανα ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποσύρει το μέτρο, αλλά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης απλώς αναπαράγουν μια φημολογία στα ΜΜΕ.
Ας αναλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση τις ευθύνες τις και ας μην προσθέτει νέες σελίδες στην «Μαύρη Βίβλο για τη Χίο» των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ», αναφέρει ο Χιώτης Βουλευτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου