Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ανταπαντούν Αστυνομία Και Δήμος Στο Εξώδικο Των Θιγομένων Του Βροντάδου

Με ευθείες βολές κατά του Δήμου και της Αστυνομίας καταφέρονται μέσα από εξώδικο που κατέθεσαν 21 θιγόμενοι κάτοικοι του Βροντάδου ζητώντας από τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τις ζημιές που θα υποστούν οι περιουσίες τους κατά την διενέργεια του φετινού εθίμου του ρουκετοπόλεμου......

«Τραγελαφική η στάση της Αστυνομίας»
Οι κάτοικοι για πρώτη φορά επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο και στην Αστυνόμια, υπογραμμίζοντας ότι ο μεν πρώτος δεσμεύεται κάθε χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες ωστόσο καθυστερούν σημαντικά να αποκατασταθούν ή δεν επισκευάζονται ποτέ και από την Αστυνομία ότι ναι μεν καταγγέλλει το έθιμο ως παράνομο, ωστόσο εκδίδει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της οδηγίες για την διεξαγωγή του εθίμου και την κυκλοφορία στην περιοχή.
«Η όλη κατάσταση και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κάθε Μεγάλο Σάββατο συνθέτουν ένα σκηνικό πέρα για πέρα παράλογο και εξωφρενικό. Από τη μια να συλλαμβάνονται και να καταδικάζονται όσοι χρησιμοποιούν ή πουλούν ή αγοράζουν ή κατασκευάζουν παρανόμως και άνευ αδείας πυροτεχνήματα  κι από την άλλη να διεξάγεται, παρουσία των διωκτικών αρχών, των τοπικών αρχόντων, των τηλεοπτικών καναλιών από την Ελλάδα και τον κόσμο και πλήθους κόσμου, ο πατροπαράδοτος ρουκετοπόλεμος και να μεταδίδεται τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ακόμα πιο τραγελαφική γίνεται η κατάστασ
η όταν η ίδια η Ελληνική Αστυνομία από την μια αναρτά στον επίσημο ιστότοπο της οδηγίες και από την άλλη ανέχεται την παρανομία», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει»
Γνώστης του εξωδίκου των κατοίκων δήλωσε τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου. Το γραφείο Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου σχολίασε στον «π» ότι: « Οι καταγγελίες των κατοίκων λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Και φέτος θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
Μάλιστα στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου ανέφερε ότι πρόκειται για λάθος των κατοίκων να εμπλέκουν την Τροχαία αφού ο ρόλος της είναι άλλος. «Υπεύθυνη υπηρεσία είναι η Ασφάλεια Χίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε»,σχολίασε το ίδιο στέλεχος. 
«Το έθιμο στην κοινωνία»
Σχολιάζοντας πάντως το εξώδικο ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης ανέφερε ότι πρόκειται για την συνηθισμένη αντίδραση ομάδας κατοίκων. Αντιπρότεινε μάλιστα τον περιορισμό του ρόλου του Δήμου μόνο στο θέμα της προστασίας σπιτιών και δημοσίων χώρων αφού όπως εξήγησε η ενεργή συμπλοκή του τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε στην γιγάντωσή του.
« Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για τη νομιμοποίηση του Ρουκετοπόλεμου μέσω νομοθετικής μεταρρύθμισης. Θα πρέπει να μπουν κανόνες που θα είναι αποδεκτοί από όλους», κατέληξε ο κ. Γδύσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου