Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Περικοπή Επιδοτήσεων Στους Παραβάτες Της Αντιπυρικής Περιόδου

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο περικοπής μέρους των επιδοτήσεων τους από τον Ο.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., βρίσκονται δεκάδες αγρότες, σε περίπτωση που προχωρήσουν σε καύση αγροτεμαχίων χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.......

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, σε περίπτωση που η Πυροσβεστική Υπηρεσία  αναφέρει καύση υπολειμμάτων χωρίς την απαιτούμενη άδεια καύσης αγροτεμαχίων, στην Υπηρεσία του Ο.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αυτή αναζητά μέσω γεωγραφικού στίγματος του ιδιοκτήτη του δηλωμένου αγροτεμαχίου και με έγγραφο τον ενημερώνει ότι έχει υποπέσει στην παράβαση της «μη ορθής διαχείρισης των υπολειμμάτων καλλιεργειών» και του επιβάλλει ποινή περικοπής της επιδότησης (από -3% της ενιαίας ενίσχυσης έως και -27% σε περίπτωση συνεχόμενων παραβάσεων). Η παράβαση υφίσταται με την αναφορά και μόνο της καύσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και επιβεβαιώνεται με επιτόπια επίσκεψη υπαλλήλων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στα αγροτεμάχια που υπάρχουν ενδείξεις καύσης, χωρίς την παρουσία του γεωργού.
«Η νομοθεσία αυστηροποιείται ακόμα περισσότερο σε κάθε επίπεδο ελέγχοντας τις περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης τόσο σε πειθαρχικό – ποινικό όσο και σε διοικητικό πλαίσιο, με την περικοπή των ενισχύσεων.
 Συνιστούμε σε όλους όσους απαραιτήτως πρόκειται να κάνουν χρήση της καύσης για τις εργασίες τους, στην έκδοση της σχετικής από την Πυροσβεστική Υπηρεσία άδειας, προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας», αναφέρει η Περιφέρεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου