Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Αλλάζει Όψη Και Χρήση Το Κτίριο Της Οδού Λάδης

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
Σημαντικές αλλαγές τόσο στην όψη όσο και στην εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου της οδού Λάδης προωθεί μέσα από μελέτη ο Δήμος Χίου, με σκοπό την σταδιακή μετατροπή του σε χώρο όπου θα στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες......

Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται την εκπόνηση μελέτης που θα στοχεύει σε τρεις κύριες παρεμβάσεις επί του κτιρίου.
Η πρώτη παρέμβαση αφορά το αισθητικό κομμάτι μέσα από παρεμβάσεις στην εξωτερική όψη του κτιρίου. Η δεύτερη αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και η τρίτη παρέμβαση αφορά την προσβασιμότητα του χώρου από τα Άτομα με Αναπηρίες.
Χώρος δημοτικών υπηρεσιών
Όπως ανέφερε ο κ. Γδύσης η δημοτική αρχή μελετά την ένταξη των παρεμβάσεων στο νέο ΕΣΠΑ, αφού πολλές από αυτές αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες. Το κόστος της μελέτης υπολογίζεται σε περίπου 10.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το κτίριο θα αξιοποιηθεί για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.
«Πρώτοι από όλους αναγνωρίζουμε ότι οι συνθήκες εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων δεν είναι αυτές που έπρεπε να είναι. Το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί μία πραγματική ευκαιρία για αξιοποιήσουμε το κτίριο της οδού Λάδης, ώστε να μεταφερθούν εκεί δημοτικές υπηρεσίες. Γι’ αυτό άλλωστε τονίζουμε ότι η λύση που έχουμε επιλέξει για ενοικίαση χώρων είναι προσωρινή και θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο κτίριο», εξήγησε ο κ. Γδύσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου