Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

13 Χιώτες δικηγόροι ερμηνεύουν… την ερμηνεία του Μουζάλα

Σε διαδικασία επεξεργασίας εισέρχεται το αίτημα επιστημονικής ερμηνείας της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας που υπέβαλε ο δήμαρχος Χίου στον Δικηγορικό Σύλλογο.....
Έπειτα από πρόσκληση της διοίκησης, 12 Χιώτες δικηγόροι κατέθεσαν τη διάθεση τους να στελεχώσουν την επιστημονική ομάδα που θα διερευνήσει κατά πόσο η ερμηνεία που δίνεται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και την κυβέρνηση, ότι οι πρόσφυγες – μετανάστες που καταλήγουν στα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να απομακρύνονται από αυτά μέχρι την εξέταση του αιτήματος ασύλου, έχει νομική βάση.

«Αρχικά προσανατολιζόμαστε στη συγκρότηση μιας 9μελούς ομάδας. Το αυξημένο ενδιαφέρον και από νέους συναδέλφους μας, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν μεταπτυχιακά χρήσιμα για την πολύπλευρη εξέταση του αιτήματος, μας υποχρέωσε να διευρύνουμε τον αριθμό», εξηγεί η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

12 + 1 δικηγόροι

Στην επιστημονική ομάδα εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής οι δικηγόροι: Αλοιμόνου Τούλα, Καρατζά Αναστασία, Κάργατζης Κωνσταντίνος, Κουκουτιανός Γεώργιος, Κουμή Νικολέτα, Μονίαρου Μαρία, Παπαντωνάκη Αγγελική, Παρθενίδης Κωνσταντίνος, Πιπίδης Ξένος, Σπηλιόπουλος Χρήστος, Τασσοπούλου Πένυ και Τριαντάφυλλος Κώστας. Ε’ οφίτσιο την ομάδα θα πλαισιώνει και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Η κ. Ανθ. Ζαννάρα προτίθεται να συγκαλέσει αύριο ή μεθαύριο τα μέλη της ομάδας σε μια πρώτη συνάντηση. «Θα αναζητηθούν όλα τα δεδομένα. Από την ίδια τη Συμφωνία μέχρι τα έγγραφα που επικαλείται ο κ. Μουζάλας, με σκοπό η γνωμοδότηση να ανταποκρίνεται στο κύρος ενός επιστημονικού φορέα, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος.»

Ήδη μεταξύ των δικηγόρων κατατίθενται επιπλέον προτάσεις, όπως η αυτοψία στις Υπηρεσίες Ασύλου για την απόκτηση μιας πιο σφαιρικής εικόνας του ζητήματος.

«Θα ήθελα όμως να καταστήσω σαφές ότι η κατάληξη της γνωμοδότησης δεν είναι μια απλή υπόθεση, η οποία θα φέρει άμεσο αποτέλεσμα μέσα σε δυο ή τρεις ημέρες. Κατανοώ την αγωνία και του κ. δημάρχου και των κατοίκων του νησιού μας, ωστόσο μια μη επιδεχόμενης αμφισβήτησης τεκμηρίωση απαιτεί το χρόνο της», καταλήγει η κ. Ζαννάρα.

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου