Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Σε στρατόπεδα, ΒΙΑΛ ή καταλύματα οι άστεγοι της Σούδας


Κυβερνητική πρέπει να είναι η λύση, κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση, στο θέμα των άστεγων προσφύγων της Σούδας. Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Την ώρα που λυσσομανά ο βοριάς και παγώνει τα πάντα, την ώρα που τα γυναικόπαιδα των προσφύγων είναι πάνω στο κύμα στη Σούδα, η αθλιότητα  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του υπουργού Μουζάλα, έχουν πιάσει κόκκινο,  αδιαφορώντας για όλους αυτούς τους ανθρώπους και  αφήνοντάς τους να πεθαίνουν από το κρύο!

Τους κινδύνους για το τι επέρχεται με τη χειροτέρευση του καιρού είχαν κρούσει εγκαίρως πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και η ίδια τη δημοτική αρχή. Τίποτε όμως δεν έγινε ως συνήθως!

Η κυβέρνηση -που με θράσος ο πρωθυπουργός της Τσίπρας πήγε στην Κούβα να μας πουλήσει επανάσταση, υποταγμένη στη συμφωνία ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ που υπέγραψε και η ίδια- αφήνει συνανθρώπους μας έρμαιο των καιρικών συνθηκών, προσδοκώντας στον αλληλοσπαραγμό της Χιακής κοινωνίας και στην έκθεσή της ως μη αλληλέγγυης στο δράμα των προσφύγων,τη στιγμή  που είναι η ίδια, μαζί με την ΕΕ τους δολοφονούν με τον εγκλωβισμό τους στο νησί και τη χώρα, τη στιγμή που η ίδια με την πολιτική της τους πετά βορά στους φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

- Απαιτούμε να στεγαστούν άμεσα οι πρόσφυγες στη Σούδα που είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, είτε σε κάποιο από τα άδεια στρατόπεδα είτε στις υπάρχουσες υποδομές στη ΒΙΑΛ, μεταφέροντας υπηρεσίες είτε με ενοικίαση καταλυμάτων.

- Απαιτούμε να αρχίσει ο απεγκλωβισμός και η μετακίνηση των προσφύγων από το νησί, ώστε ο αριθμός τους να είναι διαχειρίσιμος, εκτός των άλλων και για την προστασία τους.

- Απαιτούμε να αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη της αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων για όσο χρόνο παραμένουν στο νησί.

Καλούμε το χιώτικο λαό να δείξει την αλληλεγγύη του με όποιον τρόπο μπορεί στους συνανθρώπους μας πρόσφυγες, που ακόμα και οι καιρικές συνθήκες είναι απέναντί τους.

Καλούμε τέλος τη δημοτική αρχή να ασκήσει τη μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που συντελείται και να κινηθεί στη κατεύθυνση του να πράξει το ανθρωπιστικό της καθήκον απέναντι σε ανθρώπους που κινδυνεύουν.»

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου