Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Εθνική μειοδοσία! Εφαρμόζουμε τη Συμφωνία με βάση πως την ερμηνεύει η Τουρκία! [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!
Έπεσαν οι μάσκες και δικαιώνεται απόλυτα ο αγώνας των νησιών. Με σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας αποδέχθηκε ότι δεν αναφέρεται στη Συμφωνία η υποχρεωτικότητα οι πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν στα νησιά. «Έτσι όμως την ερμηνεύουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Τουρκία», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.....


Η δημόσια, για πρώτη φορά, παραδοχή του κ. Μουζάλα δικαιώνει τον αγώνα των νησιών μας και εγείρει μείζον εθνικό ζήτημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς να έχει υπογράψει τίποτα, αποδέχεται μεταγενέστερες ερμηνείες από την Ευρώπη και την Τουρκία, με σαφείς κινδύνους εθνικών προεκτάσεων.



Ένας ολίγιστος δήμαρχος

Κι ενώ καταρρίπτονταν παταγωδώς όλη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, ένας ολίγιστος δήμαρχος Χίου της πετούσε σωσίβιο διάσωσης στην ίδια εκπομπή. Αντί να αναδείξει την εθνικά επιζήμια αποδοχή της κυβέρνησης με την αποδοχή της Συμφωνίας από Ε.Ε. και Τουρκία, ο Μαν. Βουρνούς, στην ίδια εκπομπή επέμενε κυρίως να θέτει θέμα εμπιστοσύνης των κυβερνητικών προθέσεων και να κάνει αναφορά στο μείζον θέμα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν κλείσει η τηλεοπτική του παρέμβαση.



Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε το Δήμο ότι υπαναχώρησε όσον αφορά την κατασκευή νέου καταυλισμού στην περιοχή ΧΑΔΑ, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά συμφωνήσει σε αυτή τη λύση, ενώ κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία υποκινεί ενέργειες που υπονομεύουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης σε διάφορα νησιά για άτομα που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά.

Δεν δέχεται την ερμηνεία ο Αθανασίου

Σε διάψευση της καταγγελίας ότι η ΝΔ εμποδίζει την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης προέβη, επίσης μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό δεν επιβάλει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Τα αποκαλυπτήρια της μεγάλης πλάνης που οδηγεί η κυβέρνηση τα νησιά στο παρακάτω απόσπασμα:

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου