Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η δύσκολη ισορροπία με την … πέμπτη φάλαγγα

               ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
Στη διστακτικότητα δημόσιας εμφάνισης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Γιώργου Καραμανή μετά τις δηλώσεις του υπέρ ΧΑΔΑ στην «Καθημερινή» εστίασαν σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης......
Ο αντιδήμαρχος καλύφθηκε από τον Μαν. Βουρνού, ο οποίος αιτιολόγησε «προσωπικούς λόγους» στην απουσία του και κάπως έτσι δεν δόθηκε μεγαλύτερη έκταση σε μια συνεδρίαση με στόχο, μεταξύ άλλων, το συναινετικό κλίμα.

Είναι όμως μόνο ο Γ. Καραμανής … παραφωνία υπέρ του ΧΑΔΑ στους κόλπους της δημοτικής αρχής;

Μια προσεκτική ματιά στο απουσιολόγιο κατά την ώρα της ψηφοφορίας φανέρωνε ότι στο συνδυασμό της «Πρωτοβουλίας» λειτουργεί μια … πέμπτη φάλαγγα υπέρ ΧΑΔΑ σαφέστατα μειοψηφική, ευδιάκριτη ωστόσο και πολύ κοντά στο περιβάλλον και την ιδιοσυγκρασία του δημάρχου.

Παρόν σε όλη τη συνεδρίαση ήταν ο Ιακ. Αμύγδαλος, όπως και στο δεκάλεπτο διάλειμμα εκτός αιθούσης Συμβουλίου που … σφύριξε ο Β. Μυριαγκός. Την ώρα της ψηφοφορίας ο Ιάκωβος αναχώρησε, αν αυτό λέει κάτι.

Αντίστοιχη ήταν και η στάση της αντιδημάρχου Β. Ποταμούση, με τη διαφορά ότι εκείνη είχε προσέλθει στη συνεδρίαση με ολιγόλεπτη καθυστέρηση. Από την ψηφοφορία απούσα.

Τρίτο μέλος της δημοτικής πλειοψηφίας ο Δημ. Καράλης. Έφθασε ασθμαίνοντας λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση, πλην όμως δεν κάθισε στο κρισιμότερο σκέλος της, την ώρα που σηκώνονται τα χέρια.

Βάσιμα, θέλω να πιστεύω, η στάση των 3 συν Καραμανή στελεχών δεν ήταν τυχαία. Στις κατ’ ιδίαν προφορικές ή διαδικτυακές συζητήσεις τους δεν κρύβουν ότι πιστεύουν στη λύση ΧΑΔΑ για τον πρακτικό λόγο μη διασποράς της ζημιάς στον βασικό οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας. Έχω δε την εντύπωση ότι στην ίδια λογική κινείται, μέσα – πέρα, και ο Στ. Ζουμίδης, ο οποίος πάντως απουσίασε χθες για αποδεδειγμένους προσωπικούς λόγους. Σύνολο, επομένως, 5 από τους 25. Το 1/5 της εκλεγμένης «Πρωτοβουλίας».

Το πρόβλημα για το δήμαρχο είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι οι κατ’ εξοχήν καθημερινοί συνομιλητές του. Κι εκείνος βρίσκεται πια ανάμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και την … πέμπτη φάλαγγα της παράταξής του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου