Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ο...μύθος των εμβολίων στο Ομήρειο

Αλέξης Μπένος Καθηγητής Υγιεινής: «Αν κολλούσαμε με το που χαιρετούσαμε ένα πρόσφυγα, τότε θα είμαστε όλοι άρρωστοι»,
Να "διαλύσει τους μύθους" και να αποκαταστήσει την πραγματικότητα, προσπάθησε η ημερίδα που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, αναφορικά με τους πρόσφυγες και την δημόσια υγεία, με ομιλητή τον Αλέξη Μπένο Καθηγητή Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Α.Π.Θ. και επιστημονικό σύμβουλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.....

«Στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η πραγματικότητα σχετικά με όσα ακούγονται για πιθανούς κινδύνους της δημόσιας υγείας από τους πρόσφυγες-μετανάστες» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Καρτάλης.
Ο κ. Μπένος, εξήγησε με απλά λόγια τις καταγραφές και τα επιστημονικά συμπεράσματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με το προσφυγικό, τονίζοντας αρκετές φόρες ότι οι άσχημες συνθήκες διαβιώσης των προσφύγων- μεταναστών, ευθύνονται για οποιοδήποτε κρούσμα ασθένειας, καθώς εκτιμά ότι οι άνθρωποι αυτοί, για να αντέχουν ένα τόσο μακρύ  και δύσκολο ταξίδι, φεύγουν υγιείς από τις χώρες τους.
Παράλληλα , αναφερόμενος στο θέμα των μικρών παιδιών και τους εμβολιασμούς, που πρέπει να γίνονται προκειμένου αυτά τα παιδιά να μπορούν να φοιτήσουν στα σχολεία, ο κ. Μπένος ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός γίνεται για την δική τους προστασία, αφού τα «δικά» μας παιδιά είναι ήδη εμβολιασμένα, άρα και προστατευμένα.
Να σημειώσουμε ότι ο επιστημονικός σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε αρκετές φορές ότι οι πρόσφυγες- μετανάστες θα μείνουν, αν όχι για πάντα, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην χώρα μας , συνεπώς καλό θα ήταν να ενταθούν στην τοπική κοινωνία.
Μετά την εισήγηση του, ακολούθησε διάλογος με τους παριστάμενους, που ζητούσαν πιεστικά να ενημερωθούν για πιθανούς κινδύνους από ασθένειες όπως η Ηπατίτιδα, η φυματίωση  και η χολέρα, με τον κ. Μπένο να εμφανίζεται καθησυχαστικός ως προς την μετάδοση τέτοιων νοσημάτων .
«Αν κολλούσαμε με το που χαιρετούσαμε ένα πρόσφυγα, τότε θα είμαστε όλοι άρρωστοι», ανέφερε.
Κάθετος ήταν πάντως σε ότι αφορά τον  εμβολιασμό  κυρίως των προσφυγόπουλων, τονίζοντας ότι μόνο έτσι είναι προστατευμένα από πιθανές ασθένειες, που δημιουργούνται από τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου