Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα ζητά η Ελλάδα μετά τη Μόρια

Τη μεταφορά αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα, αλλά χωρίς να εκπέσουν από τη ευρω-τουρκική συμφωνία για το προσφυγικό, ζητά εκ νέου η Ελλάδα από τους εταίρους της......

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μία μέρα το δυστύχημα με δύο νεκρούς στο κέντρο της Μόριας στη Μυτιλήνη.
Βάσει της σημερινής ερμηνείας της συμφωνίας, εάν οι αιτούντες άσυλο μεταφερθούν στην ενδοχώρα η χώρα μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία εάν κριθεί ότι πρόκειται για μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο.
Μιλώντας χθες Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο κ. Μουζάλας είχε εκτιμήσει ότι πάνω από το 70% των νέων αφίξεων στα νησιά είναι παράτυποι μετανάστες, κι όχι πρόσφυγες.

Ο κ. Μουζάλας επισημαίνει ακόμα ότι έχει ζητήσει από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να συνδράμουν ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου, αλλά και η συμφωνημένη μετεγκατάσταση προσφύγων από ελληνικό έδαφος σε άλλες χώρες.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει στείλει επιστολή στα κράτη-μέλη με την οποία τους ζητά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Πηγή: http://www.skai.gr

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου