Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δυσβάστακτες οι συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ

Πρυτανία και Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου στηρίζουν τις κινητοποιήσεις
«Η διαφαινόμενη επιβολή, από τις αρχές του 2017, νέου αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, συνιστά ένα ακόμη βαρύ φορολογικό μέτρο που δεν συνάδει με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο η Πολιτεία, στις αποφάσεις της, υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους» σημειώνει με ανακοίνωση της η πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνοντας τη συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις που γίνονται στα νησιά για το συγκεκριμένο θέμα......

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «το μέτρο της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ θα οδηγήσει σε μαρασμό την επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στα νησιά υπό δύσκολες συνθήκες, αφού θα βρεθεί σε καταστάσεις ακραία άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με την υπόλοιπή χώρα. Ουσιαστικά, η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ θα καταστήσει μη ανταγωνιστικά πολλά τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, πλήττοντας - μεταξύ άλλων - και τον τομέα του τουρισμού».
Και η ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής καταλήγει: «Η οριστική κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα αποτελέσει βαρύτατα επιβαρυντικό παράγοντα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της ανταγωνιστικότητας των νησιών μας, λειτουργώντας τιμωρητικά προς τους ανθρώπους που αγωνίζονται στα νησιωτικά σύνορα της χώρας. Δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν μπορεί να υπάρχουν άλλες σκέψεις, απαιτείται να ληφθεί η μόνη δίκαιη απόφαση, στην κατεύθυνση των προβλέψεων του συνταγματικού νομοθέτη: Άμεση και ουσιαστική στήριξη των Νησιών και των Ανθρώπων τους».
Επίσης το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου μετά από τακτική συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει σήμερα και στους τρεις Νομούς του Βορείου Αιγαίου με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, προκηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη του ωραρίου, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου