Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Το Πανεπιστήμιο ανέλυσε τον… Χιακό Κ.Ο.Κ

Τις καθημερινές συνήθειες του Χιώτη οδηγού, παρουσίασε μέσα από μελέτη το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το απόγευμα της Tετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου......

Έτσι αποδείχθηκε  και επίσημα  αυτό που όλοι βιώνουμε καθημερινά κυρίως στο κέντρο της πόλης, αφού στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί αυτοκίνητων, ψάχνουν για στάθμευση …κάπου δίπλα στην δουλειά τους,  χρησιμοποιώντας  το αυτοκίνητο καθημερινά, ενώ στην σκέψη για χρήση δημοτικού χώρου στάθμευσης προτεραιότητα έχει ο κοντινότερος από το κέντρο .
Χαρακτηριστικό του πως σταθμεύουμε , προκειμένου  να εξυπηρετηθούμε, είναι το γεγονός ότι σε κεντρικό δρόμο με καταγεγραμμένες 347 νόμιμες θέσεις σταθμεύσεις, υπήρχαν επιπλέον και 88 παράνομες δηλαδή αυτοκίνητα σταθμευμένα σε σημεία που αποτελούν παράβαση του ΚΟΚ.
Αναφορικά με την χρήση των λεωφορείων, οι πολίτες  που ρωτήθηκαν χαρακτήρισαν ικανοποιητική την χρήση τους με «τακτικούς» πελάτες, συνταξιούχους, νοικοκυρές και φοιτητές.
Στην παρουσίαση της μελέτης ήταν παρών και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, που ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο , χαρακτήρισε την μελέτη χρήσιμη, τονίζοντας ότι οπουδήποτε παρέμβαση γίνεται για το  κυκλοφοριακό οφείλει να βασίζεται σε μια σοβαρή μελέτη.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου