Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος λόγω ζημιών από την κακοκαιρία

Να κηρύξει τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση, χαλαζόπτωση κλπ) τη Δευτέρα στο νησί εξουσιοδότησε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίοθ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μετά από σχετικό αίτημα της Χριστιάνας Καλογήρου......

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Καλλονή, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το βράδυ της Δευτέρας, που έπληξε ιδιαίτερα το κεντρικό, δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού. Δεκαέξι άτομα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική. Προβλήματα από την κακοκαιρία και στο Πλωμάρι, όπου φούσκωσαν οι χείμαρροι της περιοχής.
Σε επτά ώρες, έως τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο λεκανοπέδιο της Καλλονής στην κεντρική Λέσβο, έπεσαν περισσότερα από 220 χιλιοστά νερού, το ένα τρίτο του ύψους των ετήσιων συνολικών βροχοπτώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν να «σπάσουν» ο ποταμός Αχυρώνας που διαπερνά την κωμόπολη της Καλλονής, αλλά και ο μεγάλος ποταμός Τσικνιάς και να πλημμυρίσουν η Καλλονή, το Κεράμι, ακόμα και η παραθαλάσσια Σκάλα Καλλονής, που  παρέμενε το πρωί πλημμυρισμένη. Τόνοι νερού και λάσπης μπήκαν σε δεκάδες σπίτια και μαγαζιά, προκαλώντας τεράστιες ζημιές .

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου