Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μαζί με τους πρόσφυγες βουλιάζει στη λάσπη και η ανθρωπιά μας

Μήνυμα προς κάθε αρμόδιο τοπικό φορέα να μεριμνήσει για τη στέγαση των απροστάτευτων προσφύγων της Χίου απευθύνουν οι Αλληλέγγυοι της Χίου......
Σ’ αυτό αναφέρουν:

«Με τις προβλέψεις να μιλούν για συνέχιση της βροχόπτωσης και για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, η ίδια η επιβίωση των ανθρώπων που «φιλοξενούνται» εντός και εκτός του καταυλισμού της Σούδας τίθεται σε κίνδυνο.

Δεν είναι δυνατόν ανθρώπινες ζωές να πνίγονται στα λασπόνερα και άντρες, γυναίκες και παιδιά να κοιμούνται μουλιασμένοι σε διάτρητα καλοκαιρινά αντίσκηνα.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση κοιμάται πίσω από τους φράχτες της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια, ή  οποιοσδήποτε άλλος φορέας δικαιούται να κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ξέρει, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει αυτές τις ώρες πάνω στο νησί. Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται «αναρμοδιότητα» ή άγνοια, κανείς δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας του.

Αδεια κτίρια υπάρχουν, στεγασμένοι χώροι υπάρχουν, κλειστοί αθλητικοί χώροι υπάρχουν, όπως υπάρχουν και χώροι που ανήκουν στην Εκκλησία και σε συλλόγους. Ας τολμήσουμε να ανοίξουμε τις εγκαταστάσεις και τις καρδιές μας.  Καλύτερο «τελεσίγραφο» προς την κυβέρνηση, από την εικόνα ενός νησιού που βοηθάει τους βασανισμένους στην πιο δύσκολη ώρα, δεν υπάρχει. Ας τολμήσουμε, αλλιώς μαζί με τους πρόσφυγες θα βουλιάξει στη λάσπη και το τελευταίο ίχνος ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας που μας έχει απομείνει».

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου