Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η "Νέα Διαθήκη" από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

ΣΗΜΕΡΑ 20.30 Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου παρουσιάζει στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. σήμερα στις 20:30 την προβολή της βελγικής κωμωδίας "Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη" σε σκηνοθεσία Ζακό Βαν Ντορμέλ.....


ΥΠΟΘΕΣΗ:

Κι όμως ο Θεός υπάρχει και κατοικοεδρεύει στις Βρυξέλλες! Αυταρχικός και κακόβουλος, διασκεδάζει γελώντας σε βάρος των ανθρώπων. Μέχρι τη στιγμή που η μικρή του κόρη Ευά επαναστατεί εναντίον του πατέρα της, διεισδύει στα απόρρητα αρχεία του και ανακοινώνει σε όλους τους θνητούς την ημερομηνία του θανάτου τους.

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Ζακό Βαν Ντορμέλ («Τοτό ο ήρωας», 1991, «8η μέρα», 1996) επιστρέφει με μια ταινία γεμάτη μαύρο χιούμορ, σουρεαλισμό και πρωτότυπα σεναριακά ευρήματα. Παρά τα υπαρξιακά ζητήματα που αγγίζει, η ταινία χαρακτηρίζεται περισσότερο ως μια γλυκόπικρη κωμωδία που σατιρίζει στάσεις και συμπεριφορές. Η «Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη», συμμετείχε στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του φεστιβάλ Κανών, ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και προτάθηκε από το Βέλγιο για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

 Βραβεία:

Υποψήφια Χρυσής Σφαίρας,Φεστιβαλ Κανών.

 Υποψήφια για ‘Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου