Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πρωθυπουργική Διακήρυξη για τα νησιά προανήγγειλε ο Νεκ. Σαντορινιός

Στη «Διακήρυξη της Νησιωτικής Πολιτικής», σε εκδήλωση που θα γίνει σε νησί του Αιγαίου, θα προχωρήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν το τέλος του 2016......
Αυτό ανακοίνωσε σε αντιπροσωπεία του ΕΟΑΕΝ που τον επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Σαντορινιός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΕΟΑΕΝ ότι σε συνεργασία με νησιώτες βουλευτές καθώς και την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης  έχει ήδη συνταχθεί μία αναλυτική μελέτη που αφορά τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές των ελληνικών  νησιών.

Μικρό καλάθι για ΦΠΑ

Με εύσχημο τρόπο ο κ. Σαντορινιός δεν άφησε προσδοκίες για το φλέγον θέμα του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι σε πρώτο χρόνο θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με σειρά σημαντικών αντισταθμιστικών μέτρων, όπως  η προσβασιμότητα στα νησιά,  ενώ ζήτησε μέχρι την πρωθυπουργική Διακήρυξη να υπάρξει υπομονή σχετικά με το ζήτημα του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο πρόεδρος του INSULEUR Γιώργος Μπενέτος  επεσήμανε ότι για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ο μειωμένος ΦΠΑ είναι κεκτημένο δικαίωμα των νησιών και παρέδωσε φάκελο με τις δράσεις του Δικτύου  και σχετικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου που αναφέρονται στη  Νησιωτικότητα και τον ΦΠΑ.

Τέλος από τον υπουργό ζητήθηκε στα κονδύλια για την τουριστική προβολή των νησιών - τη διαχείριση των οποίων έχει η Περιφέρεια - να ενταχθούν  θεσμικά και τα Επιμελητήρια.  

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου