Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

12 εκ. για τους σεισμόπληκτους, καμία σημασία για τους καμένους

Η ενημέρωση ότι η Χρ. Καλογήρου συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ για την ένταξη του έργου «Βελτίωσης Επαρχιακής Οδού Αμπελικό – Σταυρός» με την επίκληση της πρόσφατης σεισμικής καταστροφής στη Λέσβο, εξαγρίωσε τον Μυτιληνιό στην καταγωγή Σαρ. Πιτσιλαδή, συγκρίνοντας τη μονομερή ευαισθησία με την πλήρη εγκατάλειψη της κατεστραμμένης από φωτιά Σιδηρούντας......


Με το ακόλουθο σημείωμα θυμίζει τη δυνατότητα διάνοιξης της παραλιακής διαδρομής Σιδηρούντας – Βολισσού:

«Εάν η βελτίωση της διαδρομής Αμπελικού - Σταυρός είναι υψίστης σημασίας για την περιοχή και θα διατεθούν 12 εκατ. ευρώ, τότε η διαδρομή Σιδηρούντας -Βολισσού που διέρχεται παράλληλα από τις παραλίες Παπαλιά-Γερίτας - Πραστιών και καταλήγει στην παραλία του Μάναγρου είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κατεστραμμένης από τις πυρκαγιές ανωτέρω περιοχής.

Έχουμε καταστραφεί ολοσχερώς σαν χωριό το ίδιο και η ανωτέρω περιοχή. Οι παραλίες πριν τη φωτιά στο όνομα της αλόγιστης ανάπτυξης παρέμειναν χωρίς επισκεψιμότητα και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής εγκαταλήφθησαν με αποτέλεσμα την ερήμωση του χωριού. Σήμερα ακόμα και τα αναδασωτέα τα λυμαίνονται και τα καταστρέφουν τσοπάνηδες χωρίς κανένας «οικολόγος» και δημόσιος φορέας να δείχνει ίχνος ευαισθησίας για να τις προστατέψει.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η ολοκλήρωση του δρόμου θα συντομεύσει την απόσταση Σιδηρούντας- Βολισσού τουλάχιστον κατά 5 χλμ. Θα αποτελέσει κίνητρο ανάπτυξης για την περιοχή, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και η αξία της περιοχής.» 

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου