Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το 2018 να είναι χρονιά αλλαγών

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Νότη Μηταράκη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτή Χίου
Καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το Νέο Έτος, θέλω να ευχηθώ σε καθεμιά και καθέναν από εσάς, Υγεία, Ευημερία και επίτευξη των προσωπικών και συλλογικών σας στόχων.......


Η αρχή της νέας χρονιάς είναι μια ευκαιρία για απολογισμό. Για να δούμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, να ολοκληρώσουμε ό,τι έμεινε στη μέση.

Είναι όμως και μια ευκαιρία για σχεδιασμό. Να θέσουμε στόχους και να δουλέψουμε σκληρά για να τους πετύχουμε.

Το 2018 ξεκινά με εμπόδια και δυσκολίες για τα νησιά μας. Η αύξηση του ΦΠΑ είναι πλέον γεγονός. Η επιλογή της κυβέρνησης να θυσιάσει το βασικότερο μέτρο στήριξης της νησιωτικότητας, αρχίζοντας από τα μικρότερα και ακριτικά νησιά, θα στοιχίσει σε ανταγωνιστικότητα και τζίρο στις επιχειρήσεις και σε κόστος ζωής των νοικοκυριών. Το αντιστάθμισμα – ένα φιλοδώρημα και υποσχέσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο – δεν είναι αρκετό.

Τα νησιά μας συνεχίζουν να δέχονται το βάρος του μεταναστευτικού. Χρέος μας να δουλέψουμε και να πιέσουμε, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και να υπάρξει ουσιαστική αποσυμφόρηση, αλλά και να ελεγχθούν περισσότερο οι ροές.

Η ανάπτυξη το 2017 δεν ήρθε… Οι υποδομές μας λιμνάζουν, ενώ ήταν ασήμαντες οι επιπτώσεις του ΕΣΠΑ, του Αναπτυξιακού Νόμου αλλά και του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Βορείου Αιγαίου.

Τα εμπόδια που μπήκαν τα τρία προηγούμενα χρόνια δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν. Αντίθετα, πρέπει να αποτελέσουν πρόκληση για τη νέα χρονιά και ευκαιρία για δημιουργία. 

Εύχομαι το 2018 να είναι χρονιά αλλαγών. Αλλαγών πολιτικών και οικονομικών, που θα σηματοδοτήσουν το πέρασμά μας σε μια νέα εποχή. Σε μια Ελλάδα αναγεννημένη, ευημερούσα, αισιόδοξη.

Γιατί αυτή την Ελλάδα αξίζουμε.

Γιατί γι’ αυτή την Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, με πρόταση, αλλά και όραμα.

Σε αυτή την Ελλάδα, τα νησιά μας, η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσσες πρέπει να έχουν τη θέση που τους αξίζει.

Σας καλώ να δουλέψουμε όλοι μαζί:

Για να στηρίξουμε τη ναυτιλία μας και τους ναυτικούς μας.

Για να προωθήσουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο.

Για να φτιάξουμε τις υποδομές και να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν μας.

Για να φέρουμε ευκαιρίες και ευημερία σε όλους.

Αλλά κυρίως να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας και να φέρουμε πίσω όσα έφυγαν.

Καλή Χρονιά σε όλους!

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου