Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Προτεραιότητα η ενίσχυση με προσωπικό του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου

Δηλώνει η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη
Στις άμεσες προτεραιότητες της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι η ενίσχυση με προσωπικό του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016, χρειάστηκε για ένα διάστημα να κλείσει, προκειμένου να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας του, επανήλθε όμως πριν από ένα και πλέον μήνα και εξυπηρετεί στην εξέταση δειγμάτων εσωτερικών ασθενών αλλά και εξωτερικών......


Σύμφωνα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, που ανέφερε τα παραπάνω σε συνέντευξή της στο Ράδιο “Α”, ήδη η γιατρός του εργαστηρίου, κα Λεοντάρα, εισηγείται στη διοίκηση την πρόσληψη ενός ακόμη παθολογοανατόμου και η διοίκηση στις αρχές του 2018 θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό της ο οποίος για να υλοποιηθεί πρέπει βέβαια να τύχει της σχετικής έγκρισης από το υπουργείο Υγείας.

“Σίγουρα χρειάζεται ένας ακόμη γιατρός αλλά και ένας δεύτερος τεχνολόγος στο συγκεκριμένο εργαστήριο”, ανέφερε η κα Κανταράκη, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή και με το υπάρχον προσωπικό, το εργαστήριο πραγματοποιεί πλήθος εξετάσεων, διευκρίνισε όμως ότι κάποιες δεν μπορούν να γίνουν στη Χίο, π.χ. ανοσοϊστοχημείας ή ταχείες βιοψίες, οι οποίες δρομολογούνται σε άλλα εργαστήρια.

“Τον χρόνο αναμονής για τα αποτελέσματα τον δίνει η γιατρός και εξαρτάται από το ανθρώπινο δυναμικό”, είπε η κα Κανταράκη, λέγοντας ότι δεν γίνεται κατάχρηση στις άδειες που λαμβάνει το προσωπικό. Όπως είπε, στην αντίληψή τους δεν έχει υποπέσει κάποια καθυστέρηση, εξαιρώντας τις περιπτώσεις των δειγμάτων που στέλνονται για εξέταση εκτός νοσοκομείου, για τις οποίες όμως ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι από την γιατρό του εργαστηρίου.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου