Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Νέος κύκλος επαφών για Δικαστικό Μέγαρο και νέες φυλακές

Από το Δικηγορικό Σύλλογο που επιχειρεί με πολιτιστικές δράσεις να "ανοίξει παράθυρο" στον "έξω κόσμο" για τους κρατουμένους των Φυλακών Χίου

Νέο κύκλο επαφών με τοπικούς παράγοντες για την τύχη του Δικαστικού Μεγάρου και του νέου Σωφρονιστικού καταστήματος στη Χίο προαναγγέλλει η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο “Α” το πρωί, με αφορμή την πρωτοβουλία του Συλλόγου για ανάπτυξη δράσεων στις φυλακές, αρχής γενομένης από τα Κάλαντα που θα πουν σήμερα δικηγόροι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Λέοντας Αλλάτιος” στους φυλακισμένους.

Η ίδια διαπιστώνει να υπάρχουν πιο ευνοϊκές συνθήκες αντιμετώπισης του αιτήματος για νέες φυλακές, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα υπάρξει η επιθυμητή κατάληξη. Όπως είπε , αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης είχε απορρίψει το αίτημά τους στην συνάντηση που είχαν μαζί του μέλη του δικηγορικού συλλόγου το 2015, φάνηκε όμως πιο διαλλακτικός στη συνάντηση που είχε μαζί του η κα Ζαννάρα, προ εξαμήνου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Χίο. Τότε - όπως είπε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου- τους ζήτησε να στηρίξουν με την ανάπτυξη δράσεων τις φυλακές κι ένα πρώτο δείγμα γραφής είναι η σημερινή πρωτοβουλία.

“Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν φυλακίζεται”, σχολίασε η κα Ζαννάρα, λέγοντας επίσης ότι πρόθεση του συλλόγου τους είναι να αναπτυχθούν κι άλλες πολιτιστικές δράσεις στις φυλακές, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και οργανώσεις επιχειρώντας να συνδράμουν στην επικοινωνία των κρατουμένων με τον “έξω κόσμο”.

πηγη:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου