Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

"Σαλπάρουν" και φέτος τα καραβάκια των ευχών

Με "πλήρωμα" μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου
Τα καραβάκια των ευχών, φτιαγμένα από μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα «σαλπάρουν» και φέτος. Η εθιμική εκδήλωση, το συντονισμό και την οργάνωση της οποίας έχει η υπεύθυνη του Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Στέλλα Τσιροπινά, θα γίνει την Κυριακή,  παραμονή Πρωτοχρονιάς και θα ξεκινήσει από το  1Ο Γυμνάσιο Χίου, για να καταλήξει – δια μέσου της Απλωταριάς- στην πλατεία Πλαστήρα......


Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:



10: 30 π.μ.:

Προσέλευση των μαθητικών ομάδων στο 1Ο Γυμνάσιο Χίου, με ομοιώματα πλοιαρίων.

Αν ο καιρός το επιτρέψει, αμέσως μετά τη συγκέντρωση, οι σχολικές ομάδες θα κατευθυνθούν, διά της Απλωταριάς, στην πλατεία Πλαστήρα και, από την υπάρχουσα σταθερή εξέδρα, θα τραγουδήσουν, ανά σχολείο, τα εορταστικά δίστιχά τους.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εθιμική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:



11: 00 π.μ. :

Εναρκτήρια κάλαντα «Αρχιμηνιάς» από τη χορωδία 1ου και 3ου Γυμνασίου.

Στη συνέχεια, κάθε μαθητική ομάδα θα τραγουδήσει τους επαινετικούς και σατιρικούς στίχους που έχει ετοιμάσει, με την εξής σειρά: Ειδικά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά, Επαγγελματικά Λύκεια. Ακολούθως, η πομπή με τα καραβάκια θα διασχίσει την οδό Απλωταριάς, με κατεύθυνση και τελικό σταθμό την πλατεία Πλαστήρα.



Φέτος, συμμετέχουν:

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο/Λύκειο Χίου-
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

1ο- 3ο Γυμνάσιο
2ο Γυμνάσιο
4ο Γυμνάσιο
Γυμνάσιο Κάμπου
Γυμνάσιο Βροντάδου
Γυμνάσιο Καλλιμασιάς
Γυμνάσιο Καλαμωτής
Γυμνάσιο-Επαγγελματικό-Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων
2ο Γενικό Λύκειο
3ο Γενικό Λύκειο
Γενικό Λύκειο Βροντάδου
Γενικό Λύκειο Καλαμωτής
Επαγγελματικό Λύκειο Βροντάδου
Επαγγελματικό Λύκειο Οινουσσών


Επίσης γίνεται γνωστό ότι  από πέρσι, σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Χίου, υπάρχει μόνιμη Έκθεση φωτογραφίας με τα πιο αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από τη διασχολική δράση των ετών 2013-2016, με τον ομώνυμο τίτλο: «Τα καραβάκια των ευχών».

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου