Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα

Για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό
Τι δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου.....

«Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες, προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη», ήταν το σχόλιο ανώτατης κυβερνητικής πηγής, στο περιθώριο για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Το σχόλιο έγινε με αφορμή ερώτηση για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών, να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται ότι μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. «Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης», επισήμανε η πηγή. 

Για τα Σκόπια 
Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, η ίδια πηγή υποστήριξε ότι  «στα εθνικά θέματα η χώρα έχει και πρέπει να έχει συνέχεια». «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να τοποθετηθούν δημόσια και με σαφήνεια. Σε ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια κανένας δεν δικαιούται να κρύβεται και να λειτουργεί με μικροκομματική σκοπιμότητα. Η στάση όλων μας θα καταγραφεί στην ιστορία», τόνισε. 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου