Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Γιλντιρίμ: Θα κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους κάνουν πονηριές στο Αιγαίο

Θέμα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο έθεσε και πάλι το Σάββατο ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποιώντας μάλιστα την Αθήνα ότι «όσοι έχουν βλέψεις σε δικά μας εδάφη στο Αιγαίο θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη».......


«Σε σχηματισμούς και σε βραχονησίδες στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και δεν περιλαμβάνονται σε συμφωνίες, οι γείτονες μας δεν πρέπει να κάνουν πονηριές και να μην έχουν βλέψεις» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, σε εκδήλωση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Αδριανούπολη, και πρόσθεσε: 

«Αυτό είναι λάθος. Αυτό δεν το επιτρέπουμε... Πρέπει να το ξέρει όλος ο κόσμος».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός, «δεν έχουμε βλέψεις σε εδάφη κανενός, όμως όσοι έχουν βλέψεις σε εδάφη δικά μας θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη». 

Σημειώνεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο Γιλντιρίμ έθεσε θέμα «γκρίζου καθεστώτος» σε «132 βραχονησίδες στο Αιγαίο», ξεκαθαρίζοντας πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην ζημιωθούν ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. «Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που θα αφήσει κάτι αναπάντητο. Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι» διεμήνυσε. 

Εξάλλου, την Παρασκευή, κλιμακώνοντας την ένταση, η τουρκική κυβέρνηση έβαλλε κατά της Λευκωσίας κάνοντας λόγο για «μονομερείς δραστηριότητες» στην κυπριακή ΑΟΖ, και προανήγγειλε ανάλογες έρευνες σε Ανατολική Μεσόγειο/ Κύπρο από την κρατική εταιρεία Τουρκικά Πετρέλαια. 

Πηγή: http://www.skai.gr

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου