Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Στο παράλληλο σύμπαν του ο Μ. Βερβέι εγκαλεί Μουζάλα και νησιώτες

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης  αλλά και των τοπικών αρχών για τις συνθήκες που επικρατούν σε ΒΙ.ΑΛ. και Μόρια εξαπολύει ο υπεύθυνος συντονιστής για την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας, Μάρτιν Βερβέι.....


Παράλληλα δίνει και το στίγμα της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της επέκτασης των hotspot, αφού μεταξύ άλλων στη δήλωσή του σημειώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε τη χρηματοδότηση για να εξασφαλίσει την κατάλληλη στέγαση για όλους. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν μπορεί να διατάξει τη δημιουργία ή την επέκταση της ικανότητας υποδοχής, σε αντίθεση με τις αρμόδιες αρχές».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο συντονιστής της Ε.Ε. επιρρίπτει ευθύνες στην Αθήνα αλλά και στις τοπικές αρχές για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά της Λέσβου και Χίου.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. παραδέχεται ότι «το βασικό πρόβλημα του μεταναστευτικού στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η συσσώρευση χιλιάδων μεταναστών στα hotspots. Έτσι, για να επιτευχθεί μια βιώσιμη λύση απαιτείται μια αποτελεσματικότερη πολιτική επιστροφής». 

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου