Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ετοιμος για τους μπουναμάδες του ο ΦΟΒ

Ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Βροντάδου γιορτάζει φέτος 94 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2018) οργανώνοντας την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 στις 5.30 μ.μ στις εγκαταστάσεις του, την παραδοσιακή γιορτή των Μπουναμάδων που τελείται ανελλιπώς από το 1956.....


Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθεί στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο και στον Ταξίαρχο Χίου κ. Δημόκριτο Κωνσταντάκο το αναμνηστικό των 105 χρόνων από τη μάχη του Αίπους.

Θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του «Φαφαλιείου Σταδίου Βροντάδου» (1978-2018) και θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες στους χορηγούς του, Ιωάννη Δημ. Φαφαλιό, Στάμο Δημ. Φαφαλιό, Στάμο Παν. Φαφαλιό Αδαμάντιο Παν. Φαφαλιό, Στάμο Ιωαν. Φαφαλιό.

Οι κατασκηνωτές της 1ης κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «Το καράβι του Χριστού» θα παρουσιάσουν μικρό δρώμενο με τίτλο «Μια ξενάγηση στην Ελλάδα».

Θα γίνει αναφορά στους πανελληνιονίκες αθλητές του Φ.Ο.Β. Χριστόφορο Μερούση και Κυριάκο Συμιριώτη για την κατάκτηση 2ης και 5ης θέσης αντίστοιχα στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου 2017, και στον Βρονταδούση αθλητή πόλο Κωνσταντίνο Γκιουβέτση για την κατάκτηση της 1ης θέσης με την Εθνική Νέων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που διεξήχθη στο Βελιγράδι τον Αύγουστο του 2017.

Θα ακουστούν μπουναμάδες (έμμετροι σατιρικοί στίχοι) των Ιάκωβου Μπριλή, Δημήτρη Κυριαζή, Δέσποινας Βλυσίδου και Αριστείδη Ζαννίκου.

Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου