Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Το 2018 η Χίος θα είναι εργοτάξιο

Χρονιά που η Χίος θα μετατραπεί σε εργοτάξιο, στην πόλη αλλά και την Περιφέρεια, χαρακτήρισε το 2018 ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς......
Σε δηλώσεις του στην “Α” με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης της οδού Ιωάννου Χρήστου αλλά και την ανακοίνωση της Περιφέρειας για χρηματοδότηση του 1ου έργου αστικών αναπλάσεων στην πόλη, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις από την πλατεία Πολυχρονοπούλου μέχρι και τον μπαλουχανά, καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Οργάνωσης, διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας και της στάθμευσης της πόλης της Χίου, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά δρομολογούνται έργα της τάξεως των 25 με 30 εκατομμυρίων ευρώ, πολλά από τα οποία ήταν δύσκολα στην αδειοδότησή τους, σχεδιάστηκαν και έτυχαν ωριμότητας μέσα στην πρώτη διετία της θητείας τους.

Αναλυτικά και όσον αφορά τις παρεμβάσεις στην πόλη, το συνολικό σχέδιο που εντάχθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από τη Διαχειριστική Αρχή, έχει προϋπολογισμό 8,5 εκ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση εντάχθηκε και οδηγείται προς δημοπράτηση η πράξη «Ολοκληρωμένο Σύστημα οργάνωσης, διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας και της στάθμευσης της πόλης της Χίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, προϋπολογισμού 1.545.502,75 ευρώ.

Το έργο αποτελείται από τρεις άξονες, τη δημιουργία κτηρίου και λειτουργία κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας (ΚΕΔΙΚΥΣ), την ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Πολυχρονοπούλου, της πλατείας Καλαμάρη και της ευρύτερης περιοχής των οδών Βενιζέλου, Ροΐδου, Ράλλη και Αρχέρμου, καθώς και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπαίθριων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων που λειτουργούν στην οδό Ράμνης και στην οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη (περιοχή Φάρκαινας). Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρακολούθησης της στάθμευσης και ενημέρωσης των οδηγών για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου