Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τέλος στα διπλώματα οδήγησης με «φακελάκι» τα τελευταία 12 χρόνια

ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη διαδικασία εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.
Σαρωτικές αλλαγές  για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ανακοίνωσε σε ενημερωτική εκπομπή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν.Μαυραγάνης, καθώς τα διπλώματα οδήγησης θα εκδίδονται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που μέχρι στιγμής γνωρίζαμε.....


Τόσο οι θεωρητικές όσο και οι πρακτικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού θα δημιουργηθεί ένα control system για τον έλεγχο της διαδικασίας των εξετάσεων.

Ο εξεταστής θα βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο. Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι για να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με … φακελάκι.

Παράλληλα από το ίδιο σύστημα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και ολόκληρη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις. Τα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος προκειμένου να αποκτήσει το δίπλωμα παραμένουν 25, γιατί αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στη χώρα μας το «μου έμαθε ο μπαμπάς μου να οδηγώ».

Τέλος με τη ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών θεωρητικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος, που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στο χώρο διδασκαλίας.

«Δεν μας έχει έρθει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφορικά με το θέμα. Εξάλλου τα τελευαία 12 χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο, σαν δασκάλα οδήγησης,  τα έχω ακούσει πολλές φορές. Μακάρι αυτή το φορά να γίνει και στην πράξη και να μην είναι ακόμη μια εικασία», αναφέρει η Ειρ. Κόρμαλου, δασκάλα οδήγησης και μέλος της «Εκπαιδευτικής Σχολής».

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου