Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου την Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου, για την οργάνωση δράσης, εν’ όψει 3ης αξιολόγησης, που όπως αναφέρει στη σχετική πρόσκλησή του το Σωματείο, περιλαμβάνει νέα προαπαιτούμενα, ανάμεσα στα οποία νέο χτύπημα στα Εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών και έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες......

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περιοδεύει ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, προπαγανδίζοντας πως «δίκαια» θα αναπτύξει κι άλλο τα κέρδη των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοκαταστηματαρχών, πολυεθνικών και όλων εκείνων των κηφήνων, που ζουν από τον ιδρώτα και το αίμα μας.
Μέσα σ΄ ένα σύστημα που η αδικία το ποτίζει μέχρι το μεδούλι του, είναι αδύνατο να επιτευχθεί δίκαιη ανάπτυξη. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί στο ακέραιο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέλαβε από τις προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζεται να φέρει και νέο αντεργατικό νόμο στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, που προβλέπει: νέο χτύπημα στα Εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.
ΣΕΒ και μεγαλοεργοδοσία τρίβουν τα χέρια τους που βρήκαν τη σωστή κυβέρνηση που κάνει για αυτούς τη βρώμική δουλειά, που τους υπόσχεται ότι μπορεί να δώσει και άλλα χτυπήματα στην εργατική τάξη για να αυξήσουν τα κέρδη τους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
            Το ίδιο τρίβει τα χέρια της και η Αμερικάνικη κυβέρνηση, που εμπλέκεται πιο ενεργά η χώρα μας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι "συμβατικές υποχρεώσεις" της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των F-16, για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και πιθανότητα μεταφοράς πυρηνικών στη βάση του Άραξου.
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ!
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!
Δεν θα έχουν τέλος οι θυσίες που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν πάρουμε μέτρα ενάντια στο τσάκισμα του 8ωρου, την εντατικοποίηση της εργασίας, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα δεδουλευμένα και χρωστούμενα ρεπό, τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Έχουμε πλέον πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά. Δεν εφαρμόζονται Συλλογικές Συμβάσεις, καταπατούνται τα ωράρια, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργία, αλλά και του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί μας. Ο κατάλογος θα συνεχιστεί και με τα 95 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.
 Χρειάζεται να πάρουμε ενεργά θέση οργανώνοντας την άνοδο των αγώνων μας για την αντεπίθεση.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017 ώρα 18:30μμ»

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου