Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ψαριανοί... οι Χίοι εν χορώ

Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ‘’Χίοι Εν Χορώ ‘’ δεν σταματά τις δράσεις του και το πολιτιστικό του έργο. Αναχωρεί με προορισμό το Νησί του Κωνσταντίνου Κανάρη, τα Ηρωικά Ψαρά όπου 21 Οκτωβρίου εορτάζεται εκεί πανηγυρικά η απελευθέρωση των Ψαρών.....

Θέλοντας να τιμήσουμε το ηρωικό αυτό νησί , ο Σύλλογος μας θα μεταβεί εκεί στις 27 Οκτωβρίου για να τιμήσει και να λάβει μέρος μαζί με τα τμήματα των Ψαρών στις εκδηλώσεις της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Μαζί μας συμπράττει και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα ‘’Η Δάφνη΄’ . Μετά την λήξη της παρέλασης θα ακολουθήσει στεφάνωση στο άγαλμα των Ηρώων των Ψαρών, και το απόγευμα στις 7:00 μ,μ έχει διοργανωθεί από το Σύλλογο μας μουσικοχορευτική εκδήλωση όπου λαμβάνει μέρος η Χορωδία του Συλλόγου μας και μέρος των χορευτικών μας τμημάτων , το εφηβικό τμήμα του Δαφνώνα καθώς και τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου Ψαρών.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας διοργανώνουμε γλέντι με ζωντανή ορχήστρα που θα έχουμε μαζί μας , με σκοπό την ψυχαγωγία και την σύσφιξη των σχέσεων με όλους τους κατοίκους του νησιού, ενώ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα επισκεφτούμε το Σπίτι του Κων. Κανάρη , τον Άγιο Νικόλαο Ψαρών και το Μοναστήρι την Παναγίας των Ψαρών .
Με δεδομένο ότι η άφιξη μας στο νησί θέλουμε να έχει όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά υποστηρικτικό χαρακτήρα, πήραμε την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε καλύπτοντας ο σύλλογος μας ΄΄Χίοι Εν Χορώ ‘’ τις υπολειπόμενες ανάγκες του ιατρείου των Ψαρών .
Ευχαριστούμε θερμά των Δήμαρχο Ψαρών κύριο Κωνσταντίνο Βρατσάνο για την πολύτιμη βοήθεια του, καταβάλλοντας τα μέγιστα σε ότι του ζητήθηκε από το σύλλογο μας , ώστε να κάνει την άφιξη μας στο νησί ευκολότερη και ομορφότερη!!!.
                 Εμείς σαν Διοικητικό Συμβούλιο ευχόμαστε ‘’ Καλή επιτυχία σε όλα μέλη του Χίοι Εν Χορώ’’ . και να περάσετε ένα όμορφο διήμερο πάντα με δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση μας !!!

Για το Δ.Σ του
Χίοι Εν Χορώ
Η πρόεδρος
Δέσποινα Λοϊζου

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου