Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

Αξιότιμε Κε Υπουργέ
Αξιότιμη Κα Υπουργέ,
            Επικοινωνώ μαζί σας για το κρίσιμο θέμα της συνέχισης της εργασίας και της πολυετούς προσφοράς των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»......
  Περιττεύει, νομίζω, να υπογραμμίσω την αξία των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Πρόγραμμα. Επί 15 συνεχή έτη προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κατ’ οίκον σε πάνω από 100.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ. Σημειώνω μονάχα ότι τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα δημογραφικά δεδομένα της χώρας μας, οι υπηρεσίες τους θα είναι ακόμα πιο αναγκαίες και πολύτιμες.
            Δέσμευση της παρούσας Κυβέρνησης ήταν η μετατροπή των συμβάσεων των 3.500 εργαζομένων πανελλαδικά σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις όχι μόνο δεν ήρθε σχετικό σχέδιο νόμου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται ανοιχτός διαγωνισμός στον οποίο δεν θα λαμβάνεται υπόψη η μακρά προϋπηρεσία των εργαζομένων στο πρόγραμμα, πράγμα από κάθε άποψη απαράδεκτο.
            Θεωρώ λοιπόν απαραίτητη τη μετατροπή των Συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα σε Αορίστου Χρόνου, κάτι για το  οποίο η παρούσα Κυβέρνηση  είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ή εναλλακτικά τη μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων στο πρόγραμμα με βάση την προϋπηρεσία τους με στόχο την με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού.
            Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το εύλογο του αιτήματός μας  και ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Με εκτίμηση

Σταμάτης Κάρμαντζης
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου