Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αργά ξύπνησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Μουζάλα

Το πρόβλημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , τελικά, δεν είναι η αξιολόγηση ή οι φόροι και το Μνημόνιο. Το έχουν ξεπεράσει. Τους ενδιαφέρουν, για πολιτικούς λόγους, τα θέματα που έχουν αντίκρυσμα άμεσα στη κοινωνία, όπως είναι το προσφυγικό......


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τι και αν κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να περάσουν κλίμα σύμπνοιας και συντροφικότητας, τα γεγονότα τους διέψευσαν.

Ο Γιάννης Μουζάλας εξερράγη όταν μέλη του κόμματος εξαπέλυσαν πυρά και παράπονα κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ο υπουργός άκουσε και απάντησε: «Άμα είναι, να παραιτηθώ!». Σύμφωνα με πηγές, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών της πολιτικής συνεδρίασης του  ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού, για τη διαχείριση στο θέμα του προσφυγικού, και ίδιος δεν έμεινε αμίλητος. Φέρεται να είπε ότι ο ίδιος ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική - που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση - και ότι αν δεν συμφωνούν, μπορούν να αλλάξουν υπουργό.

 Οι ψυχραιμότεροι, στη συνέχεια, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμισε το ζήτημα, με  κυβερνητικές πηγές να ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Μουζάλα.

Πάντως, το προσφυγικό είναι εμφανές ότι προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση. Εξάλλου συζητήθηκε πάνω από δύο ώρες στην Πολιτική Γραμματεία χθες. «Κοινός στόχος όλων στην κυβέρνηση είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων» τόνιζε κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ προσέθεσε ότι έμφαση δόθηκε στον συντονισμό των υπουργείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση περί παραίτησης, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο του κ. Μουζάλα που δεν διαψεύδει, αλλά... εξηγεί μόνο γιατί έφυγε νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς».

Πηγή: protothema.gr

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου