Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Εσείς εκθρέψατε το τέρας των fake news

Σύγκρουση στη Βουλή για τα fake news
«Ο συγκεκριμένος όρος, των fake news, πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2014 για να χαρακτηρίσει τις "ειδήσεις" που εσείς χρησιμοποιούσατε για να πλήξετε τους αντιπάλους σας» υπενθύμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού - «Εγώ θα μιλήσω για fact και όχι για fake news» απάντησε ο πρωθυπουργός......


Στα fake news μετατοπίστηκε η σύγκρουση των Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Θεοδωράκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου για το πραγματικό κόστος του εξοπλιστικού deal για την αναβάθμιση των F-16.


Κατά την πάγια τακτική του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός απέδωσε για μια ακόμα φορά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση σε… fake news με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Θεοδωράκη που του υπενθύμισε πως η διακίνηση «ψευδών ειδήσεων» εισήχθη στην χώρα μας από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πλήξει πολιτικά και ηθικά τους πολιτικούς του αντιπάλους. 
«Αναφέρεστε συχνά κ. Τσίπρα στα fake news. Το κάνετε εσείς, οι συνεργάτες σας και οι υπουργοί σας. Προφανώς κάποιοι επικοινωνιολόγοι σας είπαν να τα επικαλείστε. Όμως πρέπει να ξέρετε ότι ο συγκεκριμένος όρος, των fake news, πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2014 για να χαρακτηρίσει τις "ειδήσεις" που εσείς χρησιμοποιούσατε για να πλήξετε τους αντιπάλους σας» είπε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης για να προσθέσει αμέσως μετά «ίσως βέβαια να εκφράζεται μια πικρία γιατί το "τέρας" που εσείς εκθρέψατε έχει πλέον αυτονομηθεί».

Ο κ. Θεοδωράκης προκειμένου να αποδείξει στον κ. Τσίπρα την πηγή διακίνησης fake news του είπε «υπερασπιστήκατε τον κ. Τράμπ που είπε ότι έχει κάποιες σκέψεις για το ελληνικό χρέος. Φτάσατε όμως στο σημείο να διεκδικήσετε εύσημα γιατί στην επόμενη ΔΕΘ θα είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ. Όμως, αυτό έχει αποφασιστεί πριν από δύο χρόνια από την τότε διοίκηση της ΔΕΘ» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «σας άκουσα επίσης να λέτε στον κ. Τραμπ για τις επενδύσεις. Να λέτε στον κ. Τραμπ που ενδιαφερόταν για την επένδυση στο Ελληνικό πως αυτή η επένδυση ξεκίνησε. Σε ποια χώρα κ. Τσίπρα ξεκίνησε η επένδυση στο «Ελληνικό»;»

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι θα απαριθμήσει τα «απτά αποτελέσματα» του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως αυτά που θα πει αποτελούν «facts και όχι fake news της δήθεν αγοράς του αιώνα». Στα «απτά» αποτελέσματα του πρωθυπουργού ήταν οι δηλώσεις συμπάθειας του κ. Τραμπ για την Ελλάδα και το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 που όπως είπε θα κοστίσει 1,1 δις ευρώ.

Ο ίδιος έσπευσε δε να δεσμευτεί πως το εξοπλιστικό deal δεν θα περιλαμβάνει αντισταθμιστικά, υπογραμμίζοντας «Α/Ω σε λογισμικό ή σε απροσδιόριστες γκρίζες περιοχές προκειμένου κάποιοι να παίρνουν μίζες ή να κάνουν μπίζνες όσο εμείς είμαστε κυβέρνηση δεν θα υπάρξουν». Ωστόσο η συμβάσεις Α/Ω έχουν απαγορευτεί από το 2011.

Τέλος, κατά την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός συνέστησε στον κ. Θεοδωράκη να ασκεί καλοπροαίρετη αντιπολίτευση «και να μην ταυτίζεστε με το μπλοκ των συγκροτημάτων των fake news γιατί ο λαός θα μας κρίνει και θα το κάνει όταν έρθει η ώρα».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου