Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Τι βρήκαν στη δεύτερη γιάφκα του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στα Εξάρχεια

Νέα έφοδος της Αντιτρομοκρατικής τα ξημερώματα της Τρίτης
Είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα για τέσσερις ημέρες - Αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιούσε ως «ενδιάμεση γιάφκα» επειδή μπορεί να είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση.......


Σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων θα μετέφερε τα εκρηκτικά και τις βόμβες ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, που το περασμένο Σάββατο συνελήφθη για τη βόμβα στον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο αλλά και το πακέτο-βόμβα που έστειλε τον Μάρτιο στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 


Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα έφοδο σε ισόγειο διαμέρισμα, στο οποίο βρέθηκαν ένα λάπτοπ, ένα κινητό τηλέφωνο και ρουχισμός.  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το διαμέρισμα ο 29χρονος συλληφθείς το είχε νοικιάσει, μέσω Ιnternet, για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου. Αυτό το στοιχείο κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα ίσως να λειτουργούσε ως «ενδιάμεση γιάφκα» μέχρι να μεταφερθεί ο οπλισμός σε νέο χώρο καθώς εκτιμούν ότι ο Γιαγτζόγλου ίσως να είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση και γι' αυτό να επιχείρησε τη «μετακόμιση» από το διαμέρισμα της Αλκαμένους με ένα ταξί. 

Στη λογική αυτή οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι με τη βοήθεια των πλαστών ταυτοτήτων που έδωσαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα θα μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιο διαμέρισμα ή χώρο που ίσως να είχε νοικιάσει ο Γιαγτζόγλου για να μεταφέρει τα εκρηκτικά και τον οπλισμό.

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιατζόγλου είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή σήμερα στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ανάμεσά τους βαριές κατηγορίες για τρομοκρατία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά την σύλληψη του 29χρονου ημεδαπού ( σχετικές οι από 28 , 29 και 30 Οκτωβρίου 2017 Ανακοινώσεις μας), πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο διαμέρισμα, το οποίο ο 29χρονος συλληφθείς είχε νοικιάσει, μέσω internet , για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου