Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΝΔ: Τελική αντεπίθεση με επίκεντρο την ασφάλεια και την καθημερινότητα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε «να εγκαλέσει προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να τον θέσει προ των ευθυνών του».....


Την καθημερινότητα των πολιτών, με έμφαση στην ανασφάλεια που προκαλείται από την κυβερνητική ανοχή στα φαινόμενα ανομίας, καθώς και στην προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, επιθυμεί να φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιδεικνύοντας ασυνήθιστα ανακλαστικά για πολιτικό αρχηγό, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη την περασμένη Πέμπτη στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης που την προηγουμένη νύκτα είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές αστυνομικών, για να στηλιτεύσει την «προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση φαινομένων διασάλευσης του νόμου και της τάξης».


Παράλληλα, κλιμακώνοντας την αντιπολιτευτική στρατηγική σε αυτό το πεδίο, που στην Πειραιώς θεωρούν ότι είναι προνομιακό για τις πολιτικές στοχεύσεις τους και το οποίο, μαζί με την προγραμματική ετοιμότητα, που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της τελικής αντεπίθεσης που θα εξαπολύσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην πορεία προς τις κάλπες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε «να εγκαλέσει προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να τον θέσει προ των ευθυνών του».

Γι΄ αυτό και με επίκαιρη ερώτηση, την οποία υπέβαλε μετά τα γεγονότα της Πεύκης, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δώσει νέες εξηγήσεις στη Βουλή οκτώ μήνες μετά την ανάλογη προηγούμενη συζήτηση στην «ώρα του πρωθυπουργού», που και πάλι είχε προκαλέσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Και στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός είχε αποπειραθεί να υπεκφύγει, ισχυριζόμενος ότι «το ζήτημα της εγκληματικότητας είναι ανεπίκαιρο». 

Στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία την οποία είχε εκφράσει ο αρχηγός τους για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς επίσης και η πεποίθησή του ότι «ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα». 

Όπως επισημαίνεται και στο σχετικό αίτημα για την επαναφορά του θέματος προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η κυβέρνηση, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί την κατάλυση του Κράτους Δικαίου», διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θα επιτρέψει φαινόμενα ανομίας που πλήττουν καθημερινά  τους συμπολίτες μας και ιδίως τους πιο αδύναμους, δεν θα δεχθεί να ξαναγίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι», τονίζει.

Προσυνέδριο στα Γιάννενα για τους αδυνάμους

Συστατικό στοιχείο, εξάλλου, της ατζέντας που θέλει να διατηρήσει στο προσκήνιο η αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί και η κοινωνική προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το 3ο προσυνέδριο της ΝΔ που οργανώνεται την προσεχή Τρίτη στα Ιωάννινα και εντάσσεται στην πορεία προς το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων που θα διεξαχθεί το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, έχει τίτλο «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη».

Οι θεματικές συζητήσεις που είναι προγραμματισμένες, αλλά και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από αρμόδια γαλάζια στελέχη και τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρονται στην ανάγκη για «μια νέα πολιτική για την Κοινωνική Αλληλεγγύη». Ενώ γίνεται λόγος για εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και για πολιτικές στήριξης νέων οικογενειών. Ταυτόχρονα θα συζητηθούν προτάσεις για σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους, καθώς και η διάρθρωση της επόμενης ημέρας στην κοινωνική ασφάλιση υπό το φως των οικονομικών προοπτικών και των δημογραφικών μεταβολών.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι «πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα ψέματα που εξακολουθεί να καλλιεργεί». Κι αυτό διότι, ενώ οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2008, στην πραγματικότητα από τη νέα χρονιά τίθενται σε εφαρμογές νέες επιβαρύνσεις ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ και οι οποίες είναι:
*Νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο.
*Πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και κυρίως στα οικογενειακά επιδόματα.
*Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ.
*Κατάργηση σημαντικών φοροαπαλλαγών, όπως η έκπτωση για ιατρικές εξετάσεις.
*Κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά.
*Περικοπή του επιδόματος θέρμανσης.
*Νέος φόρος διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.
*Πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όλα αυτά, υποστηρίζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι, είναι μέτρα που θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Και τα οποία με την εφαρμογή τους θα καταρρίψουν τον μύθο που καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας ότι η Ελλάδα γίνεται μια κανονική χώρα ή ότι βγαίνει από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. «Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει κανονική χώρα», αντιτείνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου