Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τα λύματα της ΒΙΑΛ... στη Βουλή

Με αναφορά του στους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας, ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ προωθεί  την επιστολή διαμαρτυρίας της Τ.Κ. Χαλκειούς, στην οποία καταγγέλλεται η κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ ως προς τα λύματα και τις συνθήκες υγιεινής......

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι τα δίκτυα των σωληνώσεων και οι εγκαταστάσεις υγιεινής έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, λόγω χρήσης και καταστροφών. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία των λυμάτων, τα οποία καταλήγουν είτε σε πηγάδια είτε στα χωράφια με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας. Επίσης δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και ανάπτυξης ασθενειών, ο κίνδυνος των οποίων επιτείνεται από την ύπαρξη κουνουπιών και λοιπών εντόμων.
Με δεδομένους τους κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων που διαμένουν στη ΒΙΑΛ, αλλά και των κατοίκων της περιοχής και την επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος, ο Βουλευτής καλεί τους δύο υπουργούς να προβούν άμεσα σε εργασίες αποκατάστασης της παροχέτευσης των λυμάτων, αλλά και αντιμετώπισης των εστιών μόλυνσης.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου