Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Νίπτει τας χείρας του ο Φιλοζωϊκός για το πρόστιμο στην Σμαράγδα του Αναβάτου

Δεν έχει καμιά σχέση ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος, με την καταγγελία κατά της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, μοναδικής κατοίκου του Αναβάτου, που κατά δήλωση της μέλος Φιλοζωϊκού Συλλόγου την"κάρφωσε" στην Αστυνομία, που στη συνέχεια είχε την φαεινή ιδέα να στείλει περιπολικό στον Ανάβατο και να επιβάλλει πρόστιμο 2400 ευρώ, διότι τα 4 σκυλιά της Σμαράγδας, η μοναδική της παρέα στον μοναξιά του Αναβάτου, ήταν χωρίς "τσιπάκια" και χωρίς εμβόλια.......

Αναλυτικά η ανκοίνωση του Συλλόγου είναι η εξής: 
"Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου (ΦΣΧ) αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την καταγγελία στην Αστυνομία και επιβολή προστίμου στην κάτοικο Αναβάτου κ. Παπαστυλιανού για παράβαση του νόμου 4039/12 περί Προστασίας Ζώων.
Κανένα από τα μέλη του ΦΣΧ δεν προέβη στην καταγγελία αυτή,  ενώ εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη του ΦΣΧ ουδέποτε έχουν προβεί σε ανώνυμες καταγγελίες μέσω κλήσης στο 100.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Παπαστυλιανού, συγχέει μέλος του Συλλόγου το οποίο πράγματι επισκέφτηκε τον Ανάβατο με φίλους γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την πρόσφατη καταγγελία. Το μέλος του ΦΣΧ μάλιστα πρότεινε στην κ. Παπαστυλιανού μετά από κουβέντα, ο Σύλλογος να βοηθήσει στην σήμανση και τον εμβολιασμό των ζώων της, με έξοδα του.
Όσον αφορά δε, στην αναφορά της δημοσιογράφου, κατά την διάρκεια του πρωινού ρεπορτάζ του σταθμού «Αλήθεια», η οποία ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα, να φωτογραφίζει τον Φιλοζωικό Σύλλογο (Χίου), είναι πρέπον και δεοντολογικά σωστό, πριν το ρεπορτάζ να γίνεται η ανάλογη έρευνα έτσι ώστε να μην διαδίδονται ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις.  
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου εδώ και 21 χρόνια, εθελοντικά, μέσα από εκπαίδευση, ομιλίες, στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, υιοθεσίες, φαρμακευτική περίθαλψη, αρωγή σε φιλόζωους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχει συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την φιλοζωία και έχει βοηθήσει αμέτρητα ζώα να βρουν οικογένειες και πολλές οικογένειες να βρουν τον δικό τους τετράποδο φίλο.
Πριν κλείσουμε την παρέμβαση μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από το 2012 είναι υποχρεωτική  πλέον η σήμανση και ο εμβολιασμός των ζώων συντροφιάς.
Σ.Σ. Ουδέποτε η ΑΛΗΘΕΙΑ σε κανένα μέσο ενημέρωσης της, έκανε αναφορά στον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου. Αναπαρήγαγε απλά την καταγγελία της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, ότι την κατήγγειλε μέλος Φιλοζωϊκού Συλλόγου. Ευτυχώς ή δυστυχώς οι... Συλλογικώς φιλόζωοι εσχάτως είναι πολλοί. Οσον αφορά την δράση του Φιλοζωϊκού της Χίου είναι μεγάλη, πολύχρονη, σοβαρή και η ΑΛΗΘΕΙΑ την προβάλλει σε κάθε ευκαιρία. 

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου