Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Γιακαλής κατά πάντων

ΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Φ.Π.Α.
Τον δρόμο του συντονισμού των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των μαζικών αντιδράσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, δείχνει μέσα από ανακοίνωσή του ο πρώην Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νάσος Γιακαλής......


Στην ανακοίνωση σημειώνει ότι οι συσκέψεις στο Μαξίμου μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι αλλεπάλληλες αλλά τα μεγάλα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νησιά παραμένουν δυσεπίλυτα.

«Το μεταναστευτικό αντί να αντιμετωπίζεται με μια σαφέστατη εθνική πολιτική παραμένει ένα πρόβλημα που κάθε μέρα διογκώνεται.

Η κωλυσιεργία  των υπευθύνων να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το πρόβλημα έχει δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση που αγγίζει πλέον τις αντοχές των κατοίκων των νησιών η οποίοι μέχρι σήμερα έδειξαν μια αξιοθαύμαστη ψυχραιμία.

Όλα όμως έχουν ένα τέλος και αυτό οι υπεύθυνοι τόσο στη Αθήνα όσο και στα νησιά μας δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν, τουλάχιστον όχι όλοι», αναφέρει ο κ. Γιακαλής.

Ο ίδιος κάνει λόγο για γκετοποίηση των νησιών από «απεγνωσμένους ανθρώπους», σημειώνοντας ότι βιώνουμε «μία κατάσταση που προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Είναι τραγικό να γίνεται συνάντηση στο Μαξίμου και να μη γίνεται αναφορά για την επικειμένη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας που θα εκτοξεύσει το κόστος ζωής σε απίθανα υψηλά  επίπεδα. Και όλα αυτά γίνονται αποδεκτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση», προσθέτει ενώ κλείνοντας καλεί την Περιφερειακή αρχή Καλογήρου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Η αντίδραση πρέπει να είναι δυναμική και η συμμετοχή όλων των φορέων και φυσικά της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Είναι υποχρέωση μας να εμποδίσουμε τα σχέδια όσων εξαιτίας της θεσμικής τους ανεπάρκειας έχουν οδηγήσει τα πράγματα στη σημερινή τραγική κατάσταση», καταλήγει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου