Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ομολογία αποτυχίας Τσίπρα για το προσφυγικό

Απόλυτη κάλυψη στη σκληρή γραμμή της κυβέρνησης για το προσφυγικό έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας λόγο για «δυσάρεστες αποφάσεις» ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ουσιαστικά την απόφαση σύγκρουσης με τις τοπικές κοινωνίες. «Η αποσυμφόρηση των νησιών θέλει χρόνο και δυσάρεστες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.......


«Η απομάκρυνση προσφύγων από τα νησιά τους θέτει εκτός συμφωνίας επιστροφής. Είναι ανεύθυνο η ηγεσία της Ν.Δ. να πρωταγωνιστεί σε πυροδότηση κοινωνικών αντιδράσεων, τις οποίες θα καρπωθεί η ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε. Προειδοποίησε δε ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η προσφυγική κρίση από διεθνές πρόβλημα σε εσωτερική σύγκρουση».

Τον κ. Τσίπρα βασανίζει, ως φαίνεται, το φάντασμα της Ν.Δ., καθώς, με αφορμή το προσφυγικό, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «είναι σε παροξυσμό, καθοδηγούμενη από την δεξιά της πτέρυγα, γεγονός που  φαίνεται στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο απαιτεί σύνεση και συνεννόηση. Αντί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, προσπαθεί να οξύνει την κατάσταση και να ρίξει λάδι στη φωτιά και, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα, να υποδαυλίσει τις τοπικές κοινωνίες».

Ειδικότερα, βέβαια, στην περίπτωση της Χίου κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως, στελέχη της Ν.Δ. δέχονται σφοδρή κριτική για ανοχή στον κυβερνητικό σχεδιασμό. 

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου