Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Συρία: Βομβαρδισμοί χωρίς τέλος στην Ανατολική Γούτα, 21 άμαχοι νεκροί

Το απόγευμα η κρίσιμη ψηφοφορία για την εκεχειρία στη Συρία
Εν αναμονή της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ, η αεροπορία και το πυροβολικό του καθεστώτος πλήττουν για έβδομη διαδοχική ημέρα την Ανατολική Γούτα.....

Το συριακό καθεστώς συνεχίζει σήμερα ακατάπαυστα τα πλήγματα εναντίον της Ανατολικής Γούτα, του προπύργιου των ανταρτών που δέχεται καταιγισμό πυρός ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε άλλους 21 ανθρώπους, αφού οι διαιρέσεις στον ΟΗΕ οδήγησαν σε μια πολλοστή αναβολή της ψηφοφορίας για την επιβολή εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η ψηφοφορία για την επιβολή εκεχειρίας ενός μήνα στη Συρία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί χθες Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αναβλήθηκε για σήμερα στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) έπειτα από πολλές αναβολές, ενώ ο διεθνής θεσμός παραμένει διαιρεμένος στο θέμα της φονικής σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και σχεδόν επτά χρόνια στη Συρία.


Διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν επί πολλές ώρες για να αποφευχθεί ένα βέτο της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στον οποίο προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη κρίσιμης σημασίας για τον πόλεμο, και εκπονήθηκε ένα νέο κείμενο απόφασης που προβλέπει άμεση κατάπαυση του πυρός.

Εν αναμονή της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ, η αεροπορία και το πυροβολικό του καθεστώτος πλήττουν για έβδομη διαδοχική ημέρα την Ανατολική Γούτα, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και υποστηρίζει πως η ρωσική αεροπορία συμμετείχε στις επιδρομές στην περιοχή αυτή που πολιορκείται από το 2013. Η Μόσχα είχε διαψεύσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι συμμετέχει στα πλήγματα.

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς μετά τα εντατικά νυκτερινά πλήγματα που προκάλεσαν πυρκαγιές σε συνοικίες, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Στην Ντούμα, την κύρια πόλη της Ανατολικής Γούτα, που βομβαρδίσθηκε σφοδρά το πρωί, πολλά πτώματα, μεταξύ των οποίων και παιδιών, μεταφέρθηκαν σε μια αυτοσχέδια κλινική, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Τυλιγμένα μέσα σε κουβέρτες, τοποθετήθηκαν σ' ένα δωμάτιο που μετατράπηκε σε νεκροτομείο.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτό που συμβαίνει στη Γούτα», λέει με οργή στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος, ο Σάλεμ.

«Περιμένουμε από την Ευρώπη και την Αμερική που νοιάζονται για τη ζωή μιας γάτας κι ενός σκύλου, να αντιδράσουν την ώρα που εκατοντάδες άμαχοι χάνουν τη ζωή τους από τις συριακές, ρωσικές και ιρανικές βόμβες μπροστά στα μάτια όλων».

«Πώς το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν καταφέρνει να υιοθετήσει μια απλή απόφαση για να σταματήσει το πυρ εναντίον των αμάχων; Δεν θέλουμε να μας δώσετε να φάμε ή να πιούμε. Μόνο σταματήστε τη σφαγή!».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου